Цветомир Петров е кандидатът за председател на Столичния общински съвет

...
Цветомир Петров е кандидатът за председател на Столичния общински съвет
Коментари Харесай

Кой е Цветомир Петров - кандидатът за председател на СОС на Обединени за София

Цветомир Петров е претендентът за ръководител на Столичния общински съвет (СОС). Дали общинските съветници ще изберат ръководител от седмия опит, ще стане ясно след балотаж.

Кой е Цветомир Петров?

Цветомир Петров е определен за общински консултант от листата на обединението Обединени за София, в която влизат Продължаваме промнята, Демократична България и Спаси София.

Петров е роден през 1990 година и е магистър по Управление и администрация от УНСС.

Политическият път на Петров минава през Вътрешна македонска революционна организация, а от 2020 година е част от Продължаваме промяната.

Цветомир Петров е регионален координатор на партията за 24 МИР София.

Между 2015 и 2018 година е бил специалист в регионалната администрация на София, а по-късно, в интервала 2018 – 2021 година, заема длъжността „ основен специалист “ в Министерството на околната среда и водите (МОСВ). По това време министри саа Нено Димов – от квотата на Вътрешна македонска революционна организация и Емил Димитров (известен с прякора си Ревизоро), още веднъж като представител на ВМРО-БНД.

Професионалният път на Петров продължава като началник на екип секционни изборни комисии за София-град на Продължаваме промяната на последните парламентарни избори от 2022 година.

След като е определен за общински консултант, Цветомир Петров влиза в преговорните екипи сред политически групи в търсене на съгласие за избор на ръководител на СОС.

Без ръководител общинският съвет в София остана блокиран в продължение на 2 месеца и на процедура спря работата на цялата администрация.

В изявление за радио " Фокус " по време на предизборната акция за локалните избори през 2023 година, Цветомир Петров показва дигитализацията на административните услуги като собствен главен приоритет.

Цветомир Петров стои зад разнообразни патриотични начинания като „ Зеленото е родолюбие “, посредством която са засадени хиляди дървета в цялата страна, както и акцията „ Чиста памет “ за разчистване и реновиране на паметниците на починали за свободата на България.

Преди да влезе в СОС от листата на ПП-ДБ и „ Спаси София “, Цветомир Петров е бил в листата на Вътрешна македонска революционна организация с претенденти за депутати в Европейския парламент на последните избори през 2019 година.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР