Цветомир Найденов - съдружник на Васил Божков в няколко бизнеса

...
Цветомир Найденов - съдружник на Васил Божков в няколко бизнеса
Коментари Харесай

Съдружник обвини Божков в серия от престъпления

Цветомир Найденов - съучастник на Васил Божков в няколко бизнеса - насочи тази заран пред бТВ серия от обвинявания против хазартния необут за осъществени закононарушения от най-различен темперамент. Според Найденов той е бил заплашван с ликвидиране от Божков, с цел да съобщи собствеността си на търсения от през вчерашния ден притежател на " Нове Холдинг ".

" Активизирах се, откакто ни заплаши на 12 юни. Евала на страната и всички прокурори, тъй като това лице е доста рисково и никой не смееше да му застане на пътя. Няма да стане да му трансферира бизнеса си. Аз съм го споделил в очите това, в случай че желае да ни убива. Няма да стане да ни вземе бизнеса ", безапелационен бе Цветомир Найденов.

" Не съм се интересувал за налозите на Божков и започнах да се заривам в тази тематика след заканите, че ще ни ликвидира. Да, той ни заплаши. В момента приказвам концептуално и общо, тъй като тече следствие и аз съм измежду разпитваните. Казал съм ви всичко още на 15 декември. Пуснете си записите от този момент и ще чуете какво съм споделил ", обърна се Найденов към водещия Антон Хекимян.

" Аз по мои сметки съм пресметнал, че Божков дължи на страната над 470 млн. лв.. Не може да има двойно заплащане на такси. Има човек, който си затваря очите, само че всичко съм споделил на полиция и прокуратура. Не знам дали е имало политически чадър на Васил Божков. Каквото знам, съм го споделил на проверяващите органи. Поканете Иван Костов и американския дипломат и ги питайте за Васил Божков. Иван Костов махна Пламен Орешарски като номинация за кмет на София, тъй като е бил в офиса на Божков ", сподели още Цветомир Найденов.

" В средата на декември пристигнах при вас и ви дадох цялата информация за заканите за ликвидиране. Специализираната прокуратура образува досъдебно произвеждане още на 20 декември предходната година. Аз на 15 декември ви дадох цялата информация и вие не направихте нищо. Сега ще ви кажа още нещо за Васил Божков. Този човек е сериен изнасилвач. Един от най-големите в България. Изнасилил е стотици дами, в това число и малолетни. Това е обществена информация. Вие не знаете ли? Има тъжби за неговите изнасилвания. Проверете дали тези тъжби не са потулени и покрити. Обиколете нощните заведения, по които върви този господин, и ще се разберете всичко. Казал съм тези неща на който би трябвало - проверяващите органи. Не мога да разясня повече, тъй като тече досъдебно произвеждане и аз също съм разпитван ", разгласи Цветомир Найденов.

" Единствената компания, която имаме за моментна лотария, отново се контролираше от Васил Божков. Той постоянно е желал да бъде монополист. Това е повода да корумпира всичко по пътя си. Корумпирал е и Комисията по хазарта. Не мога да кажа повече. Дал съм всички документи на проверяващите органи и виждате, че има акции, арестувани. Аз не съм хазартен необут. Аз съм хазартен оператор и върша бизнес в Европа и Съединени американски щати. Лицето Васил Божков може да прави хазарт единствено в България. Той е блеклистнат в цяла Европа и Съединени американски щати. Всички ръководители на Комисията по хазарта са били на крайници в офиса на Васил Божков, може би без Калоян Кръстев и Мария Филипова. Какво са правили там? Васил Божков ни спираше бизнеса непрекъснато. И освен на нас, а и на редица задгранични компании. Щом разбереше, че някой желае лиценз за някаква активност, задействаше Комисията по хазарта и бизнеса приключваше. Тази Комисия е купена и то от 20 години ", безапелационен бе Найденов.

" България няма потребност от престъпни нарушители като Васил Божков. Вчера го чувам, че споделя, че е на Балканите. Знайте тогава, че е на Филипините. Естествено, че ме е боязън за живота ми. Ходя с защита. Четох по медиите, че е пратил някакви грузински убийци за нас и не се удивлявам. Той е кадърен на това. Сайтът Efbet сега е подложен на петата по величина хакерска офанзива в историята на интернет. На кой да се оплача в този момент? Кой се занимава с киберсигурността в страната? Явор Колев, който е бил дълготраен член на Комисията по
хазарта. Не върша никакви внушения. Аз съм се оплакал на който би трябвало ", добави Найденов.

" За първи път бях разпитан от прокуратурата преди десетина дни. Укриването на такси от страната би трябвало да спре. Трябва да му се лишават всички лицензи ", безапелационен бе Найденов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР