Цветната паста не е нещо ново, но е нещо радостно.

...
Цветната паста не е нещо ново, но е нещо радостно.
Коментари Харесай

Ново място | L’Arte della Pasta

Цветната паста не е нещо ново, само че е нещо радостно. Това ще си помислите пред витрината на кулинарния магазин L`Arte della Pasta. Прави я Линда Ким от Южна Корея, само че живяла в Швейцария, Франция, и Германия. Преди 10 години идва от Берлин в София. " Заради данците ".

Прави паста цялостен живот. Като дете прекарвала ваканциите си в Италия, където се научила да яде и да прави прясна паста от локалните нони. Но концепцията за бизнес идва едвам тази зима, когато почнала да опитва с цветове. За половин година съумява да си почисти концепцията и да си откри помещението.

Като начало: тестото го прави без яйца, а пастата е с заряд. Или тази от огромното семейство на равиолите. Изящните цветни фигурки носят мечтателни имена като аньолоти, тортелини, капелети, карамеле.
Фотограф: Цветелина Белутова
Пълнежите са главно вегетариански въз основата на сирене и зеленчуци плюс ядки и подправки, само че има и с телешко, и с бекон. Обикновено в магазина има пет съществени типа, като всяка седмица се прибавя нещо ново, най-много според от сезона и продуктите му. Сирената са италианските рикота, пармезан, горгонзола, козе, скаморца.
Реклама
Цветовете се вършат от натурални артикули като спанак, цвекло, магданоз или с прахуляк, както е с лилавата пурпурна царевица, оранжевите хариса и куркума и синия наследник чай.

Пастата се предлага на грамаж. За една порция са нужни сред 100 и 120 гр. Варят се във вряла вода с щипка сол 3 минути. Колкото по-семпъл е сосът, толкоз по-добре: масло със салвия, или просто зехтин и черен пипер. Настърганият пармезан най-после е съвсем наложителен.
Фотограф: Цветелина Белутова
Моите любимци са с козе сирене, с крем от трюфел, картоф, рикота и пармезан и с горгонзола и маскарпоне, поръсени единствено с малко зехтин. Изключително леки, поради неналичието на яйца в тестото, и доста вкусни поради качествените артикули.

А дегустационните сетове са постоянно добре пристигналата концепция за подарък - кутия с чиста наслада
Реклама
Адрес: ул. " Ангел Кънчев " 26, работно време: вторник - събота от 11 до 19 ч., 0876 257 531
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Марина Караконова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР