Цветът играе решаваща роля за много хора при закупуването на автомобил.

...
Цветът играе решаваща роля за много хора
при закупуването на автомобил.
Коментари Харесай

Производителите на автомобили са все повече “цветни”

Цветът играе решаваща роля за доста хора при закупуването на автомобил. И автопроизводителите добре схващат това предлагайки необятни цветови гами. За някои марки добре е известно, че залагат на избрани цветове, като Ferrari за много специалното си алено.

Интересно е да забележим за кои марки кой цвят в действителност играе най-важната роля? Оценката на това извърши списанието AUTO STRASSENVERKEHR въз основа на регистрационните данни на Федералния орган за автомобилен транспорт (KBA).

Според тях най-популярният цвят на автомобила е сивият. Според KBA през 2019-а 30,3 % от всички нови коли са били боядисани в сиво. Следва черното с дял от 24,8 %, бялото е с 20,6 процента. Синьото е на четвърто място с дял от 10,9 %, пред аленото (7,2 процента) и кафявото (1,3 процента). Цветовете жълто, зелено и оранжево са екзотични, всеки с 1,1 процентен дял.

Синият цвят е бил най-популярен при закупените коли Dacia с дял от 25,5 процента, изпреварвайки в същото купувачите на Honda (19 процента).

Ferrari и Alfa Romeo са марките коли, които са емблематични с алените си автомобили. И все пак те са изпреварени от дълго време. Марката автомобил с най-висок дял в алено през 2019 година беше Mazda. 29 % от всички модели на Mazda в Германия са доставени в алено. На второто място следва Alfa Romeo (24,1%).

Въпреки че кафявото е нишов цвят, има марки, при които купувачите го харесват - 8,5 % от всички модели на Subaru са кафеви, изпреварвайки Mitsubishi (5,3 процента) и Dacia (5,1 процента).

Зелено, жълто, оранжево също са цветове екзотични в Германия. При някои марки обаче заемат сериозен дял - да вземем за пример във филиала на BMW Mini 7,2% от моделите се продават в зелено. Зеленото е много популярно и при клиентите на Citroen - 5,2 процента. Повечето почитатели на жълтото има сред купувачите на Suzuki - 5,3 %. И най-високият дял на водачите, които харесват оранжево е при SUV-овете на Ssangyong - 7,9 %.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР