Цветанка Андреева Новият референдум на Слави е поредната му хибридна

...
Цветанка Андреева Новият референдум на Слави е поредната му хибридна
Коментари Харесай

Трифонов - Радев губят референдума, партиите трябва да смачкат щенията на президента в зародиш

Цветанка Андреева

Новият референдум на Слави е следващата му хибридна интервенция, която ще катастрофира като партията основана от него, само че преди този момент може да нанесе вреди на страната.

Винаги съм твърдяла, че последна цел на Радев е установяването на президентска република по путински модел, само че предлагането на Трифонов не е в интерес на радевия проект.
Ако Слави го беше сторил, когато беше на гребена на популистката вълна щеше да е извънредно рисково и допустимо за осъществяване.

 

Днес лидерът на Има Такъв Народ е компрометиран до степен да не могат да преодолеят изборния предел.
Слави не може да е ракетата притежател на Радев. По-скоро може дефинитивно да приземи фантазията на настоящия президент. Самият Радев към този момент не е оня президент под чийто пестник се сплотиха необединимите.

Моментът който Трифонов избира да разгласи тази самодейност също е несъответствуващ. Сега Радев не е в мощна политическа позиция, въпреки че има отново цялата власт. В публичния спор все по-сериозно навлиза тематиката за отстраняването на Радев и институцията " длъжностен кабинет ".

Вероятно Радев вижда последна опция да реализира проекта си очаквайки партиите да се провалят за следващ път и той да се възцари във властта.

Проблемът е че към този момент е доста видно, че планът Радев-Трифонов е антидемократичен и е ориентиран към узурпиране на властта в страната, а не просто към промяна на модела.

 

От днешните им благосклонности към Кремъл и Газпром е ясно, че те си показват президентската ни република, като РФ, в която партиите и Народното събрание са обезсмислени. Опозицията е задържана.

 

Службите са подчинени на едноличната власт на Радев, а Слави е идеолог като Дугин, сценаристите са почитно пенсионирани в съвета по сигурността на Радевата република.

В този неуместен подтекст Трифонов - Радев губят референдума, по този начин както Путин загуби Украйна вечно, само че " войната " им против демократичния модел ще нанесе доста вреди на страната ни в случай че скараните партии не обединят волята си да смачкат щенията им в зародиш.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР