Цветан Василев трябва да бъде предаден на България, заяви председателят

...
Цветан Василев трябва да бъде предаден на България, заяви председателят
Коментари Харесай

Сръбски политик: Цветан Василев трябва да бъде предаден на България

 Цветан Василев би трябвало да бъде предаден на България, съобщи ръководителят на опозиционното Движение на свободните жители Сергей Трифунович, представен от Танюг.

Трифунович сподели, че ръководещите пречат на сръбското правораздаване да съобщи Василев, който по думите му, " въпреки в Сърбия да е показан като избавител, е довел до банкрут Сръбската фабрика за стъкло ".

Той уточни, че Василев е дарил пари на Фондацията на /съпругата на предходния президент Томислав Николич/ Драгица Николич и запита купил ли си е с това леговище в Сърбия.

Трифунович подсети, че във връзка със случая българската прокуратура е изпратила писма до европейските институции и до Висшия съд в Белград и е поискала от ръководителя на Европейския парламент Давид-Мария Сасоли и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен да създадат оценка на готовността на Сърбия, като претендент за участие в Европейски Съюз, да ползва правилата на господство на закона.

Днес по-рано стана ясно, че Висшият съд в Белград преглежда спомагателната молба на българската прокуратура за изгонването на избягалия в Сърбия банкер Цветан Василев, заяви Танюг.

Изявлението на правосъдната институция идва единствено два дни, откакто основният прокурор Иван Гешев изиска от европейските институции подпомагане за изгонването на Василев, който от години се укрива в Сърбия. В писмото на Гешев се припомня, че към сегашния миг са изтекли близо 5 години и 6 месеца от изпращането до сръбските управляващи по съответния ред на първичната молба, както и 4 години и 8 месеца от изпращането на спомагателната молба за екстрадиция на въпросното лице.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР