Цветан Цветанов проведе работна среща с посланика на Китай в

...
Цветан Цветанов проведе работна среща с посланика на Китай в
Коментари Харесай

Цветан Цветанов проведе работна среща с посланика на Китай

Цветан Цветанов организира работна среща с посланика на Китай в България Джан Хайджоу. Двамата разискаха визитата на китайския министър председател Ли Къцян в България във връзка срещата на върха във формат " 16+1 ", която се организира в София през юли. Бе изразено общо мнение, че тази първа аудиенция на китайски министър председател в България след 18 години е сигнал за високата оценка за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. „ Вече се работи по реализирането на контрактуваното по време на срещите на двамата министър председатели “, изясни посланикът на Китай в България, оповестиха от ГЕРБ.
Очаква се и стартирането на Глобален център за партньорство на страните от Централна и Източна Европа и Китай, който ще бъде основан в България. Центърът ще даде опция да се обединят експертните старания в другите секторни политики на представители на изпълнителната, законодателната и локалната власт, университетските среди, неправителствени организации и мозъчни тръстове. „ Това ще разреши да се генерират практични хрумвания за съдействие от съвместен интерес съгласно правилата на партньорството сред Европейски Съюз и Китай “, съобщи Цветанов.
По време на работната среща бе доказан ползата на Китай за планове в областта на инфраструктурата, селското стопанство, туризма, енергетиката и превоза. Цветан Цветанов и Н.Пр. Джан Хайджоу се сплотиха към мнението, че положителните двустранни връзки сред Китай и България ще продължат да се развиват в този подтекст.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР