Цветан Соколов заслужи трета титла в Италия. Тимът на българина

...
Цветан Соколов заслужи трета титла в Италия. Тимът на българина
Коментари Харесай

Соколов с трета титла на Италия

Цветан Соколов заслужи трета купа в Италия. Тимът на българина Кучине Лубе Чивитанова направи същинско знамение и измъкна оценката в залата на Сър Сейфти Конад Перуджа. Пред 4000 фенове в " Пала Бартон " гостите стигнаха до цялостен поврат с 3:2 гейма (-22, -21, 12, 21, 10) и затвориха финалния плейоф с 3:2 победи. Така Лубе сграбчи Скудето за пети път в историята. През 2017 година Соколов още веднъж беше част от шампионския тим, а другата му купа е с Тренто от 2011 година Миналата година Соколов и компания останаха със среброто след 2:3 мача отново против Перуджа. Това е трето сребро за " алените дяволи " от шампионата след 2014 и 2016 година

В решаващата среща Соколов изигра нов страховит мач и стана най-резултатен с 19 т. (2 блока и 71% успеваемост в атака). По 16 т. за триумфа прибавиха кубинците Робертланди Симон и Османи Хуанторена, който беше определен и за най-полезен състезател (MVP) на мача. За Перуджа различен кубинец - Вилфредо Леон, заби 20 т., а сръбският ас Александър Атанасийевич означи 14.

В събота Соколов и Лубе излизат в Берлин против съветския Зенит Казан на финала в Шампионската лига. Това ще е финален мач за дупничанина за италианците, който от новия сезон ще играе точно в Зенит.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР