Цветан ИгнатовСлед почти тридесет години самоубийствени промени нашата Родина е:-

...
Цветан ИгнатовСлед почти тридесет години самоубийствени промени нашата Родина е:-
Коментари Харесай

Мостът между власт и народ е срутен

Цветан Игнатов

След съвсем тридесет години самоубийствени промени нашата Родина е:

- ограбена и бедна;

- на последно място в Европейския съюз по всички параметри;

- корумпирана - корупцията е в основата на развиването на така наречен бизнес;

- неистини и измами, повече или по-малко замаскирани в цените, таксите, налозите, дивата приватизация, пенсиите, пенсионните фондове, заплатите, в някои браншове се бавят с месеци и години обезпечаването на минимална заплата като предписание, непревеждане в Национален осигурителен институт на осигуровките;

- продадохме, по-точно - подарихме, златни и водни концесии на чужденци;

- употреба на труда - в доста браншове на стопанската система осемчасовият трудоден е пропуснат, както е забравена и петдневната работна седмица;

- новото обръщение на институциите е: Спасявай се поединично!

Някога Стефан Цанев беше споделил: " Едно общество се развива, в случай че има доверие сред власт и народ! Ако това доверие го няма, трудът на народа е безрезултатен! "

Трябва да напомним какво беше Народна република България до 1989 година

- Населението ни доближи 9 милиона души, от които съвсем шест милиона работна ръка!

- Неграмотността в нашата страна беше ликвидирана! Образованието ни беше водещо в Европа.

- Здравеопазването ни беше гратис, навсякъде и качествено.

- Имахме научни школи в разнообразни области, известни и ценени по света, някои - водещи в интернационален мащаб.

- Имахме въздушен и морски флот, океански лов на риба, включително за разлика от множеството наши съседи - и 160-хилядна войска.

- В Народна република България имаше към 3000 завода и предприятия - несравнимо повече, в сравнение с през предвоенната 1939 година и в сравнение с през днешния ден.

- В някои години по произвеждане и експорт на електрокари България беше преди всичко в света, по произвеждане и експорт на грозде и вино - на второ място в света след Франция, а комерсиалното ни салдо бе позитивно!

- Селските кооперативни стопанства събираха по 12,5 млн. тона зърнени храни годишно, по 900 хиляди тона домати. Не купувахме зеленчуци от Турция и Аржентина.

- Имахме 300 броя самолети Ан-2 за селското стопанство, 40 бр. самолети LZ, 60 вертолета за напръскване, опрашване и наторяване. Само от карго експорт на месо в държавната ни хазна влизаха по 60 хиляди щатски $ единствено за един полет.

- Превозите на БГА " Балкан " носеха от 30 000 до 200 000 $ в бюджета на страната за един полет.

С цел възобновяване на държавността и превъзмогване на многото негативи на предходните държавни управления, и изключително на това на ГЕРБ с министър председател Бойко Борисов, предлагам на ръководещите следното:

Национална сигурност

- Въвеждане на наборна работа за висшисти 4 месеца, а за останалите 6 месеца.

- Възстановяване на строителни войски.

- Увеличаване на армията от 25 хиляди души на 60-70 хиляди Дания, Швеция, Австрия имат по 70-80-хилядна войска, Гърция - 150 хиляди, Румъния - 120 хиляди, Турция - 650 хиляди

- Възстановяване на селското стопанство, за изхранване на популацията и на армията.

- Ползване на 2% от брутния вътрешен артикул и на половината от остатъка пари за доизграждане на въоръжените сили.

- Защо ГЕРБ не подписа вместо покупката на изтребителите F16 - на съветските самолети Су-25-27 и МиГ 35-37, превъзхождащи F16? Те бяха отказани още преди 6 години. 70% от пилотите-изтребители от поделението в Граф Игнатиево отхвърлиха да летят на F16. Да си спомним, че съгласно президента Румен Радев, всяка година България би трябвало да закупува по 10 изтребителя - най-малко да станат 50 броя.

- Да се направи референдум народът ни желае ли България да членува в днешната НАТО?

- Да се намерения не би трябвало ли да бъде въведено смъртното наказване при изключителни случаи, по образеца на Съединени американски щати.

Възстановяване на селското стопанство

Производство: частно, сдружения, кооперации. При Александър Стамболийски у нас е имало 6600 кооперации, при социализма - 3800 кооперации, а сега са 700-800.

Изкупуване на реколтата на всички производители посредством общински и държавни тържища. Рязко увеличение на квотите от Европейски Съюз за България.

- Възстановяване на промишлеността, производството, разкриване на дребни цехове за произвеждане и пласмент, за платове, обувки и други

- Възстановяване на пазарите в Русия, Китай и Арабските страни на индустриални артикули, електрокари и други

- Възстановяване на дребния и междинен бизнес и взимане на ограничения за по-малко банкрути.

- Във всяка община с пари от общинския бюджет или от държавния да бъдат назначени по двама служители на реда, които чрез мотоциклети да охраняват селата от обири и закононарушения.

- Спиране на приватизацията на огромни обекти, както и на концесиите за употреба на подземните ни благосъстояния.

- Да не се събарят къщите на ромското население.

- Повишаване на пенсиите на 1 600 млн. пенсионери и на минималните заплати, с цел да намалеят така наречен работещи небогати.

- Въвеждане на смесена планова и пазарна стопанска система.

- Децентрализация в общините.

- Честни избори на кметове и общински съветници, ограничения против корупцията на държавно и на локално равнище, прекъсване на арестите с политически подтекст.

Безплатно опазване на здравето:

- лечебните заведения да не бъдат търговски дружества;

- унищожаване на направленията;

- закон срещу корупцията в здравеопазването;

- увеличение на бюджета на здравеопазването;

- държавна подготовка на медицинските фрагменти със стипендия. Назначаване с контракт за работа в страната за 5 години. При отвод - да се заплаща образованието.

- Изравняване на минималната пенсия с минималната заплата.

- Работещите в други страни да връщат 10% от заплатата си в бюджета на РБългария. Тази мярка е за възнаграждение образованието си в страната за интервала от детската градина до довеждане докрай на приблизително или висше обучение (така е в Дания например).

- Да се понижи Данък добавена стойност за ток, вода, медикаменти, парно и други от 20 на 5% (Германия - 6,5%, Норвегия - 4,5%).

- Да се възвърне министерството на вътрешната и външната търговия.

- Активна политика за повишение събираемостта на налозите, прогресивно облагане на приходите, на облагата (Норвегия - до 76%), на парцелите, на хазарта и тотото, на финансовите прехвърляния и други

- Даване чартърен на земеделска земя, изоставена заради овакантяване на притежателите от страната и неспособност на възрастните хора да я обработват. Това може да става посредством заем (заем) от страната с връщане в период, избран от страната посредством закон.

В умозаключение желая да кажа, че е извънредно време да се смени моделът на ръководство на страната. Всъщност, би трябвало да се стартира с възобновяване на страната. И със съд над отговорните за разрухата, за ограбването на страната. Когато върнат в хазната нелегално добитите милиони, ще се окаже, че в България има доста пари - и за опазване на здравето, и за обучение, и за армията, и за пенсионерите!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР