ЦСКА започна убедително пролетния полусезон, като се наложи над Ботев

...
ЦСКА започна убедително пролетния полусезон, като се наложи над Ботев
Коментари Харесай

ЦСКА поднови кампанията си в Първа лига с класически успех над Ботев Враца

ЦСКА стартира безапелационно пролетния полусезон, като се наложи над Ботев Враца с 3:0 на Националния стадион " Васил Левски ". Два страхотни гола за триумфа вкара играещият като ляв бранител Тибо Вион. Между тях означи и Тобиас Хайнц.

Това бяха и първите попадения за Вион през сезона. Повторен дебют за " алените " направи Фернандо Каранга след 6 години, както и това бе първи формален мач за норвежеца Улаус Скаршем.

В 21-вата минута ЦСКА излезе напред в резултата. При центриране топката бе избитa, само че попадна на крайници на Тибо Вион, който стреля в придвижване от 25 метра и я прати в левия ъгъл на вратата на Федерико Бариос.

В отговор на гостите Браян Переа се измъкна зад тила на " алената " отбрана и стреля, само че излезлият да го пресрещне Евтимов мазета топката в ъглов удар. Веднага по-късно Тобиас Хайнц пусна превъзходен пас към сънародника си Линдсет, който от непосредствена непосредственост уцели греда.

В 36-ата минута вратарят на врачани Бариос мазета несигурно топката, която попадна у Тобиас Хайнц, който го преодоля, а по-късно изпревари и бранител и насочи топката в мрежата за повторно - 2:0.

В последната минута на първото полувреме Каранга вкара топката в мрежата и се затича към Сектор " Г ", само че попадението не бе зачетено поради състояние на засада.

След час игра Тибо Вион още веднъж опита мерника си, като стреля от повече от 30 метра и вкара този път в десния ъгъл на Бариос, с цел да оформи крайния резултат.

ЦСКА се изравни на върха по точки с Черно море преди дербито на следващия ден сред " моряците " и Лудогорец, който е с три точки обратно, само че и с два мача по-малко. В идващия кръг отборът на Ел Маестро ще има доста мъчно посещение на водача Черно море, а Ботев ще одобри във Враца Пирин в дерби на дъното на класирането.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР