ЦСКА взе изключително драматична победа с 1:0 при визитата си

...
ЦСКА взе изключително драматична победа с 1:0 при визитата си
Коментари Харесай

Головете на кръга: IX кръг на Първа лига /втора част/

ЦСКА взе извънредно трагична победа с 1:0 при визитата си на Черно море в дербито от 9-ия кръг на Първа професионална лига. Пред цялостните трибуни на стадион "Тича " във Варна двата отбора изиграха извънредно здрав и оспорван дуел, който бе решен в добавеното време. В воин за „ алените “ се трансформира Фернандо Каранга, който вкара единственото попадение в срещата.

Като цяло гостите от София справедливо стигнаха до успеха, защото сътвориха много положения пред противниковата вратата. „ Червените “ също по този начин могат да имат и съществени искания към съдийската бригада на срещата, която анулира безусловно постоянен гол на Станислав Манолев в 40-ата минута. В последна сметка гостите стигнаха до триумфа с късно попадение на Каранга, който за следващ път затвърди статута си на съществена фигура в състава на Стамен Белчев. Бразилският нападател се разписа в 96-ата минута, като по този метод подсигурява седмата поредна победа на своя отбор. Голът бе и девети за Каранга в шампионата.

От своя страна „ моряците “ демонстрираха типичните за тях борбеност и темперамент, изключително откакто в края на мача останаха с човек по-малко, поради аления картон на Цветелин Чунчуков. За страдание на Георги Иванов и компания те не съумяха да удържат равенството, инкасирайки трета поредна загуба.

Витоша Бистрица и Пирин Благоевград направиха тъждество 0:0 в мач от 9-ия кръг на Първа лига.

Двата отбора по този начин и не съумяха да осъществят гол, като по този метод възпитаниците на Костадин Ангелов взеха втора точка от началото на сезона, само че не престават да търсят първия си триумф и остават на дъното на класирането.

Локомотив Пловдив позволи първа домакинска загуба от началото на сезона. В мач от 9-тия кръг на Първа лига "черно-белите " отстъпиха на Славия с 1:2.

Локомотив стартира по-добре мача и до 8-та минута имаше две положителни благоприятни условия за гол. Първо удар на Серджо Телес мина на сантиметри от задачата, а пет минути по-късно Пламен Николов също имаше късмет да открие след изстрел с глава. В 33-та минута шут на Ванчо Траянов с левия крайник мина над напречната греда на Стергиакис.

В началото на втората част Славия откри резултата. Точен в 47-та минута за "белите " бе Галин Иванов. В идващите минути Локомотив натисна своя противник в търсене на изравнително попадение. В 56-та минута Парвиз Умарбаев изравни резултата за 1:1. След центриране на Крумов, топката бе отклонена с глава от Райков и попадна в Умарбаев, който от близко наказа столичани. В 80-та минута съдията Ивайло Стоянов отсъди дузпа в интерес на Славия за нарушаване на Пламен Николов против Калоян Кръстев. Зад бялата точка застана Ивайло Димитров, който вкара за крайното 1:2.

Лудогорец реализира сложна победа с 2:1 над Ботев Пловдив в последния мач от 9-ия кръг на Първа лига.

На своя „ Лудогорец Арена “ „ орлите “ изоставаха с 0:1, само че в последна сметка стигнаха до цялостен поврат против коравия си противник. За „ жълто-черните “ това бе първа загуба като посетител от началото на сезона.

Срещата стартира по-перфектен метод за гостите, които още в 5-та минута излязоха напред в резултата. „ Канарчетата “ получиха правото да изпълнят дузпа, откакто Георги Терзиев игра непозволено против Бризола и съдията Николай Йорданов уточни бялата точка. Лъчезар Балтанов застана зад топката и невъзмутимо осъществя за 1:0.

След полученото попадение разградчани се активизираха и на няколко пъти бяха покрай изравнителния гол. В 17-та минута Вандерсон получи отлична опция да осъществя, само че ударът му бе блокиран от бранител на „ жълто-черните “. Седем минути по-късно Натанаел центрира рисково в наказателното поле на Ботев, Лукоки насочи рисков изстрел, само че топката мина настрана от вратата на Чворович.

В 43-та минута възпитаниците на Димитър Димитров – Херо стигнаха до най-чистото състояние през първата част, откакто Кешеру насочи мощен удар от близко, само че топката срещна тялото на Чворочич. Последва безредие в наказателното поле, от което Марселиньо и Кешеру не съумяха да се възползват по най-хубавия метод.

Само две минути след подновяването на играта Лудогорец стигна до изравнителното попадение. То пристигна, откакто Радослва Терзиев позволи груба неточност, изпращайки топката в краката на Марселиньо. Бразилецът от своя страна бе непогрешим и с акуратен удар прати кълбото в мрежата на Чворович.

В 74-та минута Кешеру насочи рисков изстрел от фаул от границата на наказателното поле на пловдивчани, само че стражът на „ канарчетата “ сподели забележителен инстикт и мазета.

В последна сметка след многото пропуски „ орлите “ стигнаха до цялостен поврат в мача. Лукоки центрира от корнер, а непокритият Игор Пластун засече топката с глава и неспасяемо я прати в мрежата на Чворович.

В даденото от съдията продължение Ботев бе покрай това да изравни резултата, само че още веднъж Пластун се намеси по-брилянтен метод и мазета топката от голлинията.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР