ЦСКА-София спечели дербито срещу ЦСКА 1948 с 2:1 от гол

...
ЦСКА-София спечели дербито срещу ЦСКА 1948 с 2:1 от гол
Коментари Харесай

От гол пасив, ЦСКА-София обърна ЦСКА 1948 с дузпа и уникален...

ЦСКА-София завоюва дербито против ЦСКА 1948 с 2:1 от гол пасив Двубоят на Армията бе от 8-ия кръг на efbet Лига. 

Ангел Бастунов вкара за гостите а в 51-ата минута, в 78-ата Иван Турицов изравни от дузпа, а Брадли де Нойер реализира обрата в 87-ата минута с топовен шут отвън границата на пеналта.

 В 21-ата минута гостите като по знамение не откриха резултата. Русев се възползва от неточност на Кох, напредна с топка в крайници и " копна " топката над Бусато. Бастунов се хвърли на шпагат в опит да я вкара от метър в празната врата, само че уцели дясната греда. Три минути по-късно нова рискова офанзива на футболистите на Любо Пенев приключи с шут от 7-8 метра на Октавио, който попадна в крайници на Кох. 



След половин час игра Гарсес се пребори с Фуртадо и Дасаклов, а по-късно се откъсна под ъгъл против Наумов, само че вместо да стреля, избра да подава, което се оказа неверно решение.

Втората част стартира със здрави конфликти, при един от които Джонатан напусна игра, защото бе ударен в главата от Турицов. И когато ЦСКА 1948 бе на терена с 10 индивида, новото попълнение Радослав Кирилов преодоля Турицов по лявото крило, след което върна по земя за Бастунов, който от 5-6 метра вкара за 0:1.

В 69-ата минута футболистите на Илич сътвориха първото си чисто голово състояние. Турицов изведе с отличен пас Бамба самичък против Наумов, само че вратарят отрази изстрела на нападателя. Четири минути по-късно Наумов мазета подъл удар по земя на Линдсет в корнер. 

След осъществяването му Назон и Юга пропуснаха поредно от метър пред голлинията.

В тази обстановка отговорникът за ВАР Георги Кабаков алармира за дузпа за игра с ръка на Елитон. Матей уцели от метър ръката на бранителя. Главният арбитър Гидженов се съобрази с желанието на Кабаков, уточни бялата точка и сподели жълт картон на бранителя. Турицов  изравни с невъзмутим шут в центъра на вратата.

 Малко по-късно две извънредно рискови офанзиви на гостите, минали през Кирилов, като по знамение не доведоха до ново попадение във вратата на Бусато. При втората от тях четирима от ЦСКА 1948 бяха против един играч на ЦСКА-София, само че пасът на Кирилов към тримата му свободни съотборници бе блокиран.

Натискът на ЦСКА-София в тези минути даде резултат 180 секунди преди края на постоянното време. Де Нойер насочи страховит шут от 22 метра, който се отби в напречната греда и влетя в мрежата на Наумов за 2:1.

В 90-ата минута гостите останаха с 10 индивида. Втори жълт картон получи Елитон, защото блъсна дете, което не му даде топката. Първото предизвестие за бранителя бе при дузпата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР