ЦСКА-София се класира по изключително драматичен начин на финала за

...
ЦСКА-София се класира по изключително драматичен начин на финала за
Коментари Харесай

ЦСКА-София мина през мъка, драма и 16 дузпи, пак е на финал за Купата

ЦСКА-София се класира по извънредно трагичен метод на финала за Купата на България след 7:6 (0:2 в постоянното време продълженията) с дузпи в полуфиналния реванш против " Славия ".

" Белите ", отписани от мнозина след 2:0 за " алените " предходната седмица, заличиха пасива още в 12-ата минута с голове Тони Тасев в 8-ата и Иван Минчев в 12-ата.

Стигна се до дузпи, при които гостите бяха на един вкаран 11-метров удар от успех, но вратарят Димитър Евтимов мазета слабия удар на беларусина Никота Николаевич. След това и опита на Камело Нгуена, по този начин прати отбора си на край в шампионата за трета поредна година.

Двата отбора извършиха общо 16 дузпи, като при първите 10 бяха безгрешни, а множеството бяха бити съвършено. Мено Кох направи пропуск за домакините - удар над вратата, по този начин за минута-две ЦСКА-София се виждаше детрониран.

Eдин от любимците на почитателите на " алените " Греъм Кери получи премия преди мача по случай своя мач номер 100 за за клуба. Първата опция беше за домакините в 3-ата минута, когато Варела центрира от фаул към Жорди Кайседо, който тества вратаря Светослав Вуцов с глава.

В 8-ата минута " Славия " откри след отлична офанзива на Радослав Кирилов по лявото крило. Капитанът на белите преодоля Томас Лам и пусна паралелно на границата на дребното наказателно поле. Двама бранители останаха пасивни, а Тони Тасев прати топката в мрежата.

В 12-ата продължителна офанзива на гостите приключи с неочакван гол на Иван Минчев. Той видя, че Димитър Евтимов на вратата на домакините е излязъл напред, стреля и доста ефектно съумя да го трансферира, изравнявайки общия резултат.

Само след четири минути и ЦСКА-София можеше да вкара, като останаха съществени подозрения, че топката може и да е минала голлинията. Тибо Вион проби от дясно и центрира, като кълбото падна до задната греда. Кайседо стреля, Вуцов съумя да постави ръка пред топката и минала, само че не с цялостния си размер (поне съгласно съдиите), въпреки всичко беше изчистена. Съдията Волен Чинков се съветва с ВАР и не получи информация, че е направил неточност.

В последните пет минути на първото полувреме двата тима сътвориха по едно положително състояние.

В 69-ата минута " Славия " можеше да накаже още веднъж Евтимов, който излезе неразчетено. И освен това, само че и не уцели топката както би трябвало при опит да почисти, откакто негов съотборник му попречи.

Кълбото попадна в Йон Бакеро, който от повече от 35 метра не съумя да уцели мрежата. Минута по-късно Георги Йомов преодоля Соарес, центрира и този път Вуцов увисна, само че Жорди Кайседо беше неопитен за това, че топката кацна на гърдите му при паднал вратар на " Славия ".

В 90-ата минута ЦСКА-София можеше да означи и да завоюва, само че Карло Мухар не съумя да насочи топката във вратата отблизо разстояние.

В продълженията и двата тима заложиха на сигурността, само че и не пропускаха благоприятни условия за офанзиви.

В петък е и другият полуфинал, в който " Левски " приема " Лудогерец " след 3:2 в първия мач.
При дузпите
Греъм Кери (ЦСКА-София) - гол, 1:0

Героги Вълчев ( “Славия”) - гол, 1:1

Карло Мухар (ЦСКА-София) - гол, 2:1

Димитър Стоянов ( “Славия”) - гол, 2:2

Амос Юга (ЦСКА-София) - гол, 3:2

Людовик Соарес ( “Славия”) - гол, 3:3

Томас Лам (ЦСКА-София) - гол, 4:3

Мартин Петков ( “Славия”) - гол, 4:4

Жорди Кайседо (ЦСКА-София) - гол, 5:4

Венцислав Керчев ( “Славия”) - гол, 5:5

----

Асен Дончев (ЦСКА-София) - гол, 6:5

Кристиан Добрев ( “Славия”) - гол, 6:6

Мено Кох (ЦСКА-София) - пропуск! резултатът остава 6:6, топкат излетя над напречната греда.

Никита Николаевич ( “Славия”) - пропуск! Димитър Евтимов хвана ъгъла и мазета, 6:6! Каква драма - при гол “белите” отиваха на край

Брадли Мазику (ЦСКА-София) - гол, 7:6

Камело Нгаена ( “Славия”) - пропуск! ЦСКА-София е на трети следващ край за Купата, откакто Евтимов още веднъж се хвърли в десния ъгъл и мазета по подобен метод, 7:6!
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР