ЦСКА следи внимателно ситуацията около бившия футболист на Литекс -

...
ЦСКА следи внимателно ситуацията около бившия футболист на Литекс -
Коментари Харесай

ЦСКА ще направи опит да върне колумбиец в Първа лига

ЦСКА следи деликатно обстановката към някогашния футболист на Литекс - Данило Асприля, написа " Тема Спорт ".

Колумбиецът игра в България преди две години, носейки екипа на ловчанлии от началото на 2014 година до края на 2015 година За този интервал крилото изигра общо 60 мача в елита, в които се регистрира с 23 гола и 11 асистенции. Асприля остави страхотни усещания и е считан за един от най-хубавите чужденци играли в родината ни. Негов треньор в Литекс бе Люпко Петрович, който в този момент извършва ролята на съветник в ЦСКА, а в последните кръгове помагаше на Добромир Митов с треньорските отговорности.

В началото на 2016-а Асприля бе продаден в Ал Аин (ОАЕ), където остана за два сезона, отчитайки се със 7 гола в 26 мача. През лятото на 2017-а саудитския Ал Фейха взе чартърен колумбиеца, където още веднъж е измежду основните играчи. В Саудитска Арабия Асприля е изиграл 51 мача и е осъществил 23 гола, като статистика му през този сезон е 28 мача и 15 гола.

Медиите в арабската страна оповестяват, че през идната акция от услугите му ще се възползва различен първокласен тим - Ал Шабаб. Според осведомени обаче в ЦСКА наблюдават изкъсо какво се случва с колумбиеца. Самият Люпко Петрович упорства да се направи опит за трансфер на крилото. От " Българска войска " обаче мъчно биха могли да си обезпечат подписа на Асприля поради високото заплащане, което получава в Саудитска Арабия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР