ЦСКА ще участва с коефициента на фалиралото дружество ПФК ЦСКА

...
ЦСКА ще участва с коефициента на фалиралото дружество ПФК ЦСКА
Коментари Харесай

ЦСКА с коефициента на фалиралото дружество в евротурнирите

ЦСКА ще взе участие с коефициента на банкрутиралото сдружение ПФК ЦСКА АД в евротурнирите през есента. Това излиза наяве от формалната класация на УЕФА на клубовете за идващия сезон.

Имаше спекулации, че " алените " ще бъдат позволени с индикаторите на " Литекс ". Тимът от Ловеч обаче е с обособен коефициент, който даже и по-висок от този на тима от Борисовата градина.

Това значи, че УЕФА приема за приемник ЦСКА, който в този момент играе на " Армията " на клуба, който претърпя банкрут. Ако не беше по този начин, от европейската централа нямаше да считат за " нулева " година сезонът, който " алените " играха във " В " група, с цел да се съблюдава тригодишното предписание.

В класацията на европейската централа се вземат поради участията на клубовете в последните пет издания. За последно ЦСКА взе участие в лига Европа през 2014 година, когато безславно отпадна от молдовския " Зимбру " след 1:1 и 0:0. 31-кратните ни първенци са с нищожния коефициент 0,050, колкото има и " Черно море ". Малко пред тях са " Левски " с 1,250, а " Литекс " е с 0,750. Иначе всички тимове ще тръгнат с еднакъв коефициент през идващото издание на шампионата, който за България е 3,825, колкото е и на Азербайджан.

Шампионът " Лудогорец " е на 37-о място в ранглистата с внушителния коефициент 37 000. Зад разградчани са тимове като ПСВ " Айндховен ", " Валенсия ", " Лацио " и " Милан ", който е чак на 52-о място.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР