ЦСКА-Сф спазари Божидар Чорбаджийски с румънския ФКСБ. Централният защитник ще

...
ЦСКА-Сф спазари Божидар Чорбаджийски с румънския ФКСБ. Централният защитник ще
Коментари Харесай

Чорбаджийски под наем във ФКСБ

ЦСКА-Сф спазари Божидар Чорбаджийски с румънския ФКСБ. Централният бранител ще играе чартърен в гранда от Букурещ, който на следващия ден посреща Витория Гимараеш в първи плейоф за влизане в групите на Лига Европа. Чорбаджийски дойде през вчерашния ден в северната ни съседка, с цел да премине наложителните медицински проучвания, след което да подпише контракт. Той беше причакан на летището " Хенрих Коанда " от медиите и означи сбито: " Щастлив съм да дойда в Стяуа ". Бившият капитан на " алените " и някогашен национал е съпровождан от сътрудника Траян Гергишан, който пази ползите му при подписването на контракта.

" Няма какво да ви разгласявам. Изчакайте. Няма смисъл да приказваме в този момент, тъй като нищо още не е подписано ", отряза медиите Гергишан на летището.

ЦСКА-Сф ще получи 50 000 евро като наем за бранителя до края на сезона. Следващото лято ФКСБ ще има право да го откупи за още 450 000 евро.

Чорбаджийски е младеж на достоверния ЦСКА. През 2016 година той победи с " алените " с Купата на България. Тогава столичани играха във " В " група, след което Гриша Ганчев преобразува Литекс в ЦСКА-Сф. Първите 2 години Чорбаджийски беше капитан на новия " червен " тим, само че този сезон лентата му беше отнета от Люпко Петрович поради слаба форма. Централният бранител е твърда запаса на " Армията ", след привличането на тромавия испанец Раул Албентоса, който обаче би трябвало да заслужи парите, платени за прехвърлянето му. Петрович постанова и нова скица с трима бранители.

ФКСБ на Джиджи Бекали се смяташе за правоприемник на Стяуа, само че преди месец съдът в Тимишоара присъди всички триумфи на гранда на четвъртодивизионен отбор, който е към румънското Министерство на защитата и носи същото име. Делото бе по иск на аматьорския клуб, който се оказа, че е достоверният армейски. Така 45 национални трофея, Купата на европейските първенци и Суперкупата на УЕФА, извоювани преди 2011 година, минават във витрината на Стяуа от IV румънска дивизия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР