ЦСКА-Сф финализира трансфера на офанзивния халф Стефано Белтраме от Ювентус.

...
ЦСКА-Сф финализира трансфера на офанзивния халф Стефано Белтраме от Ювентус.
Коментари Харесай

ЦСКА-Сф взе халф от Ювентус 2

ЦСКА-Сф завърши прехвърлянето на офанзивния халф Стефано Белтраме от Ювентус. Ръководството на " армейците " се разбра с " бианконерите " да откупи спортните права на плеймейкъра, който през есента бе част от „ Б “ тима на торинския гранд. Футболистът мина сполучливо медицински прегледи и подписа своя персонален контракт с клуба. Вчера той се причисли към тима на лагера в Марбея. Белтраме е младеж на Новара, роден на 8 февруари 1993 година През 2011 година е притеглен в Академията на Ювентус, където оказва помощ на младежката групировка да завоюва купата и други титли. Потенциалът и изявите му са видяни от треньора Антонио Конте, който го взима в представителния тим. Белтраме става част от звезден отбор, в който личат имената на Буфон, Пирло, Погба и Анелка и доста други известни футболисти. През сезон 2012/13 той дебютира в Серия А и става първенец на Италия. Изиграл е 20 мача и има 7 гола за юношеския и младежкия отбор на " адзурите ". Играл е като преотстъпен на Бари, Модена, Про Верчели и Проденоне, а след това на нидерландските Ден Бош и Го Ахед Ийгълс, където за 3 сезона има 100 мача, 22 гола и 17 асистенции.

Според медии в Италия прехвърлянето му може да взриви съблекалнята на " Армията ", защото заплатата му ще бъде 1,5 млн. на година, а договорът му е за 1,5+1 години. Трансферната сума не е известна, само че Белтраме имаше настоящ контракт с Ювентус и не идва като свободен сътрудник.

ЦСКА-Сф искаше да притегли италианеца още през 2018 година, само че тогава той избра офертата на Ден Бош, тъй като първи му бяха отправили оферта и към този момент беше играл за отбора от Ерсте дивизие.

" Много се вълнувам за новото премеждие, нямам самообладание то да стартира! Само ЦСКА! Искам да благодаря на Ювентус за последните 9 години. Всички там ми помогнаха да израсна и да стана футболистът, който съм днес”, написа Белтраме в профила си в Instagram.

Той ще би трябвало да замести сънародника си Диего Фабрини. Той дойде на " Армията " като най-голямата перла в селекцията, само че разочарова с изявите си и скоропостижно се върна в Румъния, подписвайки с Динамо Букурещ. Досега на “Армията” са играли петима италианци - Марко Еспозито, Кристиян Тибони, Фабрицио Грило, Джузепе Акуаро и Фабрини.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР