ЦСКА постигна първи успех на финалите на държавното първенство U19,

...
ЦСКА постигна първи успех на финалите на държавното първенство U19,
Коментари Харесай

ЦСКА пречупи Академик и погледна към полуфиналите

ЦСКА реализира първи триумф на финалите на държавното състезание U19, откакто пречупи съпротивата на връстниците си от Академик Пловдив с 88:85 (28:22, 19:23, 19:20, 22:20) в зала " Арена Ботевград ". Момчетата на Христо Ценов измъкнаха триумфа в последните минути и по този начин погледнаха самоуверено към полуфиналите на конкуренцията.

" Армейците " заемат второто място във краткотрайното класиране на своята група " A " с баланс от 1-1, какъвто е и този на Академик. Другите два тима са домакините от Балкан (1-0) и Дунав Русе (0-1), които се изправят един против различен в последния мач за днешния ден.

ЦСКА и Академик изиграха доста равносилен дуел, като съгласно упованията крайният излаз се реши във финалните моменти. На влизане в последните пет минути от постоянното време резултатът бе еднакъв при 79:79, като пловдивчани дръпнаха на два пъти с по три точки посредством мощни изяви на своя водач Кръстомир Михов, който изведе тима си напред при 81:84. ЦСКА обаче отвърна с пет следващи точки от Александър Александров, като по този метод " алените " поведоха с точка при 86:85. Академик пропусна няколко благоприятни условия да си върне водачеството, а Мартин Русев оформи крайния резултат от наказателната линия.

Владимир Нанкински записа дабъл-дабъл от 20 точки и 11 битки за успеха на ЦСКА. Георги Цеков и Александър Александров нанизаха по 19 точки, като вторият реализира и 7 асистенции, до момента в който Мартин Русев способства с 12 точки и 6 битки.

Кръстомир Михов приключи с внушителните 41 точки плюс 11 битки за Академик, до момента в който Йоаннис Кикрилис завърши с 21 точки и 9 битки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР