ЦСКА победи Левски в най-чаканата битка от efbet Лига. Вечното

...
ЦСКА победи Левски в най-чаканата битка от efbet Лига. Вечното
Коментари Харесай

Слаб Левски не взе дори точка от ЦСКА с човек повече на терена

ЦСКА победи Левски в най-чаканата борба от efbet Лига. Вечното дерби на стадион " Васил Левски " приключи с триумф за " армейците " с 1:0.

Автор на победното попадение за " алените " стана Али Соу, разписал се през първата част от дуела.

Тиаго пропусна да удвои преднината на ЦСКА от дузпа, избавена вещо от Николай Михайлов.
 Снимка 510395
Източник:

" Червените " влязоха в мача като любимци, само че " сините " бяха окуражени да продължат празника си след научаването на новината за нов общоприет спонсор в клуба. Това обаче не се случи, като те отстъпиха пред противника си.

Отборът на Бруно Акрапович е във напредък след към този момент четири следващи победи - над Ботев (Пловдив), Рома за Лига Европа, Ботев (Враца), както и довечера.

Тимът се изравни с Локо (Пловдив) на 2-ото място с 33 точки - на 3 от водача Лудогорец.
 Снимка 510407
Източник:

Левски записа три загуби и една тъждество в последните си четири мача, които изпратиха отбора на 9-ото място с едвам 15 точки.

" Сините " са рисково покрай чертата с изпадащите тимове, а сезонът им е един от най-лошите в цялата история на клуба.

ТОПСПОРТ наблюдава онлайн за потребителите си случилото се на терена:
 ЦСКА - Левски, онлайн онлайн
ЦСКА - Левски 1:0, Юга изпъден с преувеличен червен картон, " армейците " остават с човек по-малко

Ще забележим ли смяна на резултата?

Първото полувреме мина при превъзходство на символичните домакини. ЦСКА владееше повече топката и " алените " не спираха да търсят директния метод към вратата на противника.

След два корнера в интерес на " армейците " се стигна до първото забавно състояние в срещата. В 19-ата минута Соу бе изведен чудесно в наказателното поле, надбяга бранителите към себе си, само че Михайлов излезе да го пресрещне и мазета топката от краката му.
 Снимка 510386
Източник:

Нападателят падна на тревата, от щаба на " алените " желаеха дузпа, само че реферът Попов не отсъди такава. Повторенията демонстрираха, че решението му е било правилно, като опитният вратар избива кълбото, след което е и контактът сред ръцете му и краката на Соу.
 Снимка 510385
Източник:

Още в идната офанзива на ЦСКА обаче Соу бе изтърван по същия метод, като този път неточност нямаше и с мощен изстрел той даде по-скоро справедливо преимущество на отбора си в резултата, с оглед показаното от двата тима до съответния миг от конфликта.

В 22-ата минута Юга, а малко след него и Йомов записаха пропуски в пасива си, само че натискът за " алените " остана непрекъснат.

В 29-ата минута Юга си разреши да хване за врата Найденов, като сподели, че единствено го прегръща, с цел да го предизвести да бъде по-внимателен. Арбитърът подвигна жълт картон за играча на ЦСКА, а поради митингите му, подобен получи и треньорът на Левски Славиша Стоянович.
 Снимка 510389
Източник:

В 32-ата минута Михайлов се регистрира с необикновено избавяне, а при опита си за добавка Тиаго бе съборен, съгласно основния арбитър в границите на наказателното поле. Попов първо уточни бялата точка, по-късно се подвоуми, само че въпреки всичко в последна сметка решението бе дузпа в интерес на ЦСКА.

Потърпевшият Тиаго застана зад топката, само че Михайлов отрази и този изстрел, като по този начин не разреши на противника да удвои преимуществото си в резултата.
 Снимка 510384
Източник:

До почивката " армейците " пробваха още няколко офанзиви, посредством Йомов и Вион, само че пробивите им не реализираха резултат.

Вторите 45 минути се различаваха от откриващите, като Левски се опита да вземе самодейността в борбата.

" Сините " получиха няколко благоприятни условия да основат напрежение в полето на съперника, след осъществявания на статични положения.
 Снимка 510388
Източник:

Това обаче не даде предстоящ резултат, като отбраната на " алените ", въпреки и с цената на доста получени публични предизвестия, се справяше с набезите на противника.

Въпреки всичко, ЦСКА повиши изпълнените корнери в своя изгода на двуцифрен брой, макар че по този начин или другояче не успяваше да извлече максимума от основаните обстановки.

И двамата треньори направиха редица промени в първичните си сформира, в опит да стабилизират представянето на тимовете си.
 Снимка 510379
Източник:

В игра се появи и провинилият се неотдавна Санкаре, който обаче не получи сериозна опция за изява в оставащите минути на терена.

За да увеличи съществено напрежението, Юга си изпроси втори жълт картон за недодялан фаул против Робърта и остави състава си с човек по-малко на игрището.
 Снимка 510374
Източник:

Въпреки това " алените " се оправиха и стигнаха до успеха в дербито, която сигурно ще задържи самочувствието на отбора на допустимо най-високо равнище в края на календарната година.
 Снимка 510393
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР