ЦСКА победи Левски с 1:0 във вечното дерби, играно за

...
ЦСКА победи Левски с 1:0 във вечното дерби, играно за
Коментари Харесай

Десет от ЦСКА удържаха успеха срещу Левски

ЦСКА победи Левски с 1:0 във безконечното дерби, играно за пръв път без аудитория на националния стадион " Васил Левски ". Победата е разумна, с оглед положението на безконечните противници сега. Но триумфът за ЦСКА не пристигна по никакъв начин елементарно.

Причината е отличната игра на вратаря на " сините " Николай Михайлов и многото пропуски от страна на нападателите на " алените ".

Двубоят стартира по-добре за " сините ", които изненадаха своя съперник с преса. В петата минута Бусато избави вратата си, откакто спря  Райнов, който бе на два метра пред него.

В 19-ата минута Михайлов избави вратата си, откакто плонжира в краката на Али Соу и мазета чистото топката. Минута по-късно отбраната на " сините " беше надбягана от Али Соу, който потегли самичък против Михайлов от центъра.

Таранът стреля мощно, а вратарят не се намеси уместно и резултатът към този момент беше 1:0.

Това стресна огромна част от неориентираната и млада отбрана в синьо. Така в идващите минути ЦСКА можеше умерено да вкара още голове.

Натискът на " алените " докара и до дузпа в 32-та минута, само че още веднъж Николай Михайлов се изяви чудесно и избави тима си от втори гол.

Така приключи първата част, в която предстоящата доминация на ЦСКА беше реалност. Армейците обаче можеха да съжаляват, че пропуснаха да имат по-изразително преимущество в резултата.

Втората част сходно на първото полувреме стартира по-активно. В 54-ата минута Иванов центрира, топката рикошира в главата на Юга и Бусато трябваше да се намесва.

" Сините " желаеха игра с ръка на халфа на " алените ", само че такава нямаше.

Последваха удари отвън задачата на Соу и Юга.

В 74-та минута втори жълт картон получи  Юга и ЦСКА остана с човек по-малко на терена.

Очаквано " алените " се прибраха по-назад да пазят преднината си. 

Левски пусна в офанзива опитния Валери Божинов с вяра да усили мощта напред. ЦСКА обаче действаше деликатно в отбрана и опитваше да държи повече топката.

В последна сметка " алените " резервираха преднината и завоюваха значим триумф в дербито. Така ЦСКА се приближи на три точки от лидера Лудогорец и се изравни с втория в класирането Локомотив Пд. 

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР