ЦСКА победи Арда с 2:0 като домакин в осминафинал от

...
ЦСКА победи Арда с 2:0 като домакин в осминафинал от
Коментари Харесай

10 от ЦСКА победиха Арда и са на 1/4-финал за Купата

ЦСКА победи Арда с 2:0 като хазаин в осминафинал от шампионата за Купата на България. Жорди Кайседо се трансформира в воин за " армейците " с двата си гола през първата част.

В началото на второто полувреме Брадли Мазику беше изпъден с пряк червен картон.

Жорди Кайседо се опита да затрудни вратаря Иван Караджов още в третата минута, само че без триумф.

В 6-ата той вкара топката в мрежата след страхотна многоходова офанзива на ЦСКА по десния фланг. Турицов центрира, а Вилдсхут не сполучи с акробатичния си опит за шут. Кайседо се хвърли да отиграе топката и я чукна във вратата, само че по-късно кракът му спря в тялото на Караджов. Последният стартира да се превива от болежка, а незабавно се чу съдийската свирка за нарушаване в офанзива.

Все отново в 22-ата настоятелността му се отплати с гол. След добре изпълнен ъглов удар Томас Лам продължи с глава обратно, а топката се озова в Кайседо, който от едвам 3-4 метра стреля с глава. Ударът му се отби в един от играчите в " синьо " на голлинията, само че изстрелът бе мощен и влезе в мрежата на гостите.

В 35-ата капитанът на " алените " Юрген Матей достави страхотна топка на крайници на Георги Йомов, който напредна няколко крачки и откри изцяло свободния Жорди Кайседо в наказателното поле на гостите. За еквадореца беше лесна задача да удвои.

Малко след почивката Брадли Мазику препъна откъсващия се Иван Коконов и съдията Тренчев му сподели пряк червен картон. След него Стойчо Младенов реши да не рискува и предприе по-защитна тактичност с оглед двата гола преднина.

В последните минути гостите се хвърлиха крепко в офанзива. След центриране от корнер топката се отби поредно в Кери и Кайседо, а в последна сметка беше изчистена пред голлинията.

Така ЦСКА продължава напред и е измежду последните осем тима в шампионата. Жребият ще се изтегли минути след края на конфликта.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР