ЦСКА планира да започне реновацията на клубния стадион Българска армия

...
ЦСКА планира да започне реновацията на клубния стадион Българска армия
Коментари Харесай

ЦСКА събаря Армията за Коледа

ЦСКА възнамерява да стартира реновацията на клубния стадион " Българска войска " през декември, заяви Българска телеграфна агенция. " Червените " получиха разрешителното за реорганизация на оборудването на 5 октомври, само че е импортирана тъжба с искане за анулацията му в Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК).
От ЦСКА обаче не скриха, че не са обезпокоени от сигнала и имат вяра, че специалистите в ДНСК ще свършат работата си професионално и обективно и " няма да бъде основан казус с анулация на към този момент издадено и подписано от основния проектант на столицата позволение за реорганизация ".
Последното домакинство на " армейците " от есенния дял на efbet Лига е на 9 декември против първенеца Лудогорец. Все още не е решено дали да се изчака провеждането и на този мач на " Българска войска ", или реконструкцията да стартира още в самото начало на месеца. Вероятно това дерби ще се играе точно на " Армията ", с цел да стане празник, след което преди Коледа стадионът ще бъде опустошен.
Очаква се работата по новото оборудване да продължи 2 години. Инвестицията е в размер на 90 млн. лева Арената ще е с потенциал 16 000 души и ще е напълно покрита. Стадионът ще бъде от четвърта категория на УЕФА.
Сектори " Б ", " В " и " Г " ще бъдат изпълнени със сглобяеми детайли, в това число трибуните. Планът е бранш " А " да е една специфична част.
Изграждането на нов стадион на мястото на " Българска войска " стана допустимо, откакто ЦСКА и страната учредиха взаимно сдружение. Клубът обаче се задължава строителството да остане в границите на актуалната чашка на стадиона и да няма действия отвън нея.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР