ЦСКА надви Ботев Пд с 2:1 като гост в дербито

...
ЦСКА надви Ботев Пд с 2:1 като гост в дербито
Коментари Харесай

ЦСКА удържа Ботев Пд на Колежа и влезе в тройката

ЦСКА надделя Ботев Пд с 2:1 като посетител в дербито на десетия кръг от Първа лига. На стадион " Христо Ботев " под тепетата " алените " взеха своето в един под напрежение и пъстър със обстановки и спирания дуел точно на Деня на Независимостта.


Домакините бяха по-дейни първоначално и можеха да поведат при едно подаване на Николай Минков в наказателното поле на гостите, което провокира интервенция на Браян Кордоба. Централният бранител на " армейците " отклони топката в ъглов удар, само че не бе надалеч от това да си означи противен автогол. Въпреки по-добрите начални минути на Ботев, ЦСКА удари първи в 21-та минута. Тибо Вион подаде пас към Матиас Фаетон, който се измъкна от опеката на неприятелски състезател и подаде в наказателното поле, където Джонатан Линдсет преодоля Хидайет Ханкич за 1:0 в интерес на столичани. До края на полувремето не паднаха нови попадения, макар че Иван Турицов вкара топката в мрежата на Ханкич за повторно, само че голът на десния бек вярно бе анулиран заради засада на Марселино Кареасо преди изстрела на родния национал.

Играта бе спирана на два пъти след паузата заради липса на добра видимост поради хвърлени димки и сигнални ракети от трибуните на " Колежа ", като след втората пауза ЦСКА получи правото да извърши дузпа за игра с ръка на Антоан Бароан след центриране от корнер на Тобиас Хайнц. Главният арбитър Георги Давидов ревизира ситуацията на монитора край страничната линия и отсъди най-тежкото наказване във футбола, а Дюкенс Назон не сбърка от бялата точка, макар че Ханкич уцели ъгъла. Последваха по-силни минути за Ботев, който се възползва от лекото разпределяне в редиците на " алените " и резултатът бе понижен от Константинос Балоянис, който получи отлично подаване от капитана на " канарчетата " Ивелин Попов. До края " жълто-черните " потърсиха изравняването, само че не съумяха да стигнат до него и в 11-те добавени минути на срещата. След последния съдийски сигнал се развихри грозна сцена, която ще донесе спомагателни санкции за домакините - при насладата на треньорския щаб на ЦСКА след успеха, старши треньорът на " армейците " Нестор Ел Маестро бе уцелен с предмет от почитателите. Той бързо се изправи и се прибра в съблекалнята.

Така ЦСКА се намести в топ 3, въпреки и краткотрайно, с актив от 18 точки, на две пред четвъртия Левски, който на следващия ден посреща Етър. Това бе трета поредна победа за " алените " и общо четвърта в последните пет мача за състезание. Ботев загуби за първи път под управлението на новия ментор Душан Керкез, като позволи първо проваляне след три поредни срещи без загуба в елита. Тимът е 12-и с девет пункта.

В идващия промеждутъчен кръг " канарчетата " гостуват на втория в таблицата Черно море във вторник, до момента в който ЦСКА приема Локомотив София на " Армията " два дни по-късно. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР