ЦСКА има реален шанс да влезе в групите на Лига

...
ЦСКА има реален шанс да влезе в групите на Лига
Коментари Харесай

За ЦСКА не може - не е национална кауза

ЦСКА има действителен късмет да влезе в групите на Лига Европа, което ще е отлична вест за българския футбол. Едва ли някой се съмнява, че " алените " няма да отстранят Б 36 от Фарьорски острови на " Армията ". След това има единствено един мач до заветната цел. Макар и против мощния отбор на Базел, въпреки и в Швейцария, късмет има. От клуба желаеха тимът им да бъде по-свеж за огромния конфликт и с молба до БФС официализираха желанието си дербито с Локомотив в Пловдив да бъде отсрочено. Това няма да се случи... Има ли сюрпризирани? Иначе всички се бият в гърдите какви са патриоти.

Лудогорец ще се изправи против Динамо (Брест) в мач за място в същите тези групи. В Беларус очевидно се почитат. Пример за колегиално отношение - там локалната федерация взе решение да измести с ден по-рано огромното дерби сред БАТЕ (Борисов) и Динамо (Брест). Мачът трябваше да се състои на 27 септември, само че вместо това ще се играе на 26-и. Молбата е пристигнала от Динамо, точно поради дуела с разградчани. Така, първенецът на Беларус ще има ден повече отмора преди срещата с Лудогорец.
 Снимка 497042
Източник:

Ако не ме лъже паметта, през 2005-а година, след убийството на тогавашния притежател на Локомотив - Георги Илиев, ЦСКА се съгласи на момента да отсрочи мача си с този противник. Сега " смърфовете " на момента отхвърлиха. Можеше да се намеси БФС и просто да отсрочи дербито. Но за какво да го прави - ЦСКА не е " национална идея ". Нищо, че е най-успелият ни тим в Европа с трите си полуфинала и отстраняването на настоящи европейски първенци.

ЦСКА не се оплаква. След като не може - ок. Отборът ще се бори да победи в сгъстения цикъл Б 36, Локомотив и Базел. Въпросът е отношението. Защото, освен във футбола, в живота колелото се върти и не знаеш по кое време ти ще имаш потребност от помощ, от подпомагане. Явно някои хора това не го схващат.

И Лудогорец не пожела да отсрочи дербито си против ЦСКА. След това беше надигран тотално от " алените " и се избави от загуба с късен гол. Надигран от футболистите, които дни по-рано имаха тежък мач в Европа против БАТЕ. Докато " орлите " си почиваха поради голям шанс на жребия и служебно класиране. Лудоготец не желали техни мачове да се отсрочват? Така ли?
 Снимка 497037
Източник:

Да забележим какво демонстрира статистиката на уеб страницата bulgarian-football.com:

- Сезон 2017/2018, Левски (София) - Лудогорец (Разград)

*отложен по молба на Левски и със единодушието на Лудогорец поради присъединяване на двата тима в евротурнирите.

- Сезон 2016/2017, Берое (Стара Загора) - Лудогорец (Разград)

* мачът не е плануван при оповестяването на другите срещи от кръга, а в следствие е отсрочен по отношение на присъединяване на Лудогорец в евротурнирите.

*Монтана (Монтана) - Лудогорец (Разград) - отсрочен

- Сезон 2013/2014, Нефтохимик (Бургас) - Лудогорец (Разград)

*отложен поради присъединяване на Лудогорец в Лига Европа. Същият мач е отсрочен и повторно, още веднъж поради присъединяване на Лудогорец в Лига Европа.

Мач сред Лудогорец и Литекс за Купата на България пък беше отсрочен, макар че ловчанлии не бяха дали съгладието си това да се случи.

За ЦСКА не може. Сами против всички? Нищо, по-късно триумфите са още по-сладки...
 БФС с публична позиция за Локомотив (Пловдив) - ЦСКА
БФС с публична позиция за Локомотив (Пловдив) - ЦСКА

Срещата остава по програма
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР