ЦСКА и Локомотив (Пловдив) се присъединиха към Лудогорец и се

...
ЦСКА и Локомотив (Пловдив) се присъединиха към Лудогорец и се
Коментари Харесай

ЦСКА изстрада успех с дузпи над "Осиек"

ЦСКА и " Локомотив " (Пловдив) се причислиха към " Лудогорец " и се класираха за третия преварителен кръг на Лига Европа, откакто отстраниха противниците си " Осиек " и " Спартак " (Търнава) в трагични конфликти.

ЦСКА мина през сложен конфликт с хърватите, като отстъпи с 0:1 в постоянното време, стигайки се до дузпи, при които надви с 4:3. Червените играха страхливо в 90-те минути, само че демонстрираха по-здрави нерви. При ударите от 11-те метра Тиаго, Греъм Кери, Николай Бодуров и Али Соу бяха точни за ЦСКА, като единствено Жеферсон пропусна.

Вратарят на ЦСКА Черниаускас избави една от дузпите на " Осиек ", а различен от изстрелите беше пратен в навън.

В идващия кръг тимът ще се изправи против украинския " Заря " (Луганск).

Треньорът на ЦСКА Люпко Петрович направи няколко изненади, като една от тях беше включването на дебютанта Раул Албентоса, който дотук нямаше мачове за алените. Като десен халф-бек пък стартира Петър Занев, който по принцип играе отляво.

Евандро, който беше воин в първата среща, остана отвън групата поради заболяване.

Срещата на стадион " Градски врът " стартира с напън на хърватския отбор. Още в третата минута стражът на ЦСКА Витаутас Черниаускас трябваше да се намесва след рисков удар от фаул след изстрел на Бочкай.

В 14-ата " Осиек " още веднъж имаше своя късмет, само че вратарят на ЦСКА отново внимаваше, този път излизайки да пресече рисково подаване.

В началните минути играта на ЦСКА се свеждаше до захождания по фланговете и дълги подавания към Али Соу. Той обче остана изолиран, а в средата на терена ЦСКА не успяваше да наложи надзор.

" Осиек " продължи да бъде по-добрият тим на терена, като създаваше по-големите рискове. В 28-ата минута хърватите откриха резултата след доста хубава флангова офанзива.

Жапер центрира с едно допиране, на близката греда топката беше засечена от движещия се на скорост Майсторович, който придаде мощ на топката и не остави шансове на Черниаускас.

ЦСКА нямаше отговор на по-добрата игра на " Осиек ", като единствената опция до почивката беше след статично състояние. В добавеното време Нуно Томаш се разписа, само че попадението му беше анулирано поради засада на португалския бранител.

 ЦСКА изстрада триумф с дузпи над
© LAP.bg

През втората част ЦСКА подходи малко по-активно, само че единствено в началните минути. Али Соу насочи един удар в 51-ата минута, само че топката даже не откри очертанията на вратата. По-добрите шансове още веднъж бяха за хърватите и в 62-ата минута " Осиек " сътвори действителна заплаха, когато Марин Пил преодоля трима от ЦСКА, само че ударът му мина настрана.

До края на постоянното време ЦСКА стигна до удар от към 35 метра на Греъм Кери, само че без той да бъде заплаха за вратаря на хърватския отбор.

В продълженията надлъгването властваше на терена, като никой не искаше да подхваща прекомерни опасности. Все отново в първото продължение ЦСКА можеше да излезе напред, когато Али Соу се озова на отлична позиция в наказателното поле. Нападателят на алените обаче беше спрян от хърватския вратар.

В продължението ЦСКА имаше и искания за дузпа, когато резервата Тони Уот падна в наказателното поле след контакт с Шукало. Съдията беше доста покрай обстановката и реши да не дава углавен удар за алените.

В другата среща с българско присъединяване " Локомотив " (Пловдив) стигна до третия кръг въпреки и по доста трагичен метод. Носителят на Купата на България отстрани " Спартак " (Търнава) с помощта на гол на непознат терен. Черно-белите изгубиха с 1:3 гостуването си в Словакия, само че попадение на Ален Ожболт беше с цена на класиране напред.

В първия дуел в Пловдив " Локомотив " завоюва с 2:0.

 ЦСКА изстрада триумф с дузпи над
© LAP.bg

Българският състав беше покрай това да отпадне по ефектен метод, откакто губеше с 0:3 при оставащи 20 минути. " Спартак " беше с човек по-малко, само че сподели по-добра игра.

Дангубич откри след едвам 16 минути игра, а в 35-ата домакините останаха с човек по-малко. Тимотей Захуменски беше изпъден, откакто беше финален в отбраната и фаулира Ожболт.

След почивката " Спартак " продължи да играе по-добре и стигна до нови два гола. Първо капитанът Митреа се разписа от дузпа в 53-ата минута и отстрани преднината на " Локомотив " от първата среща.

В 71-ата минута Таварес вкара трети гол за словаците. Той наказа неточност на българската отбрана, като не даде шансове и на вратаря Луков. Само три минути по-късно обаче Ожболт засече подаване на Бирсент Карагарен и с попадението си класира " Локомотив " напред.

В идващия кръг черно-белите ще срещнат " Страсбург ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР