ЦСКА е в напреднали преговори с халфа на Витория Гимараеш

...
ЦСКА е в напреднали преговори с халфа на Витория Гимараеш
Коментари Харесай

ЦСКА готви трансферна бомба

ЦСКА е в напреднали договаряния с халфа на Витория Гимараеш - Микел Агу. Той има контракт с португалския клуб до лятото. 28-годишният нигериец е дал единодушието си да премине на "Армията ", като разновидностите са това да стане след приключване на договора му или "червените " да платят скромна трансферна сума, с цел да го вземат още през зимата, написа "Мач Телеграф ". Всъщност от Витория избират да се договорят с ЦСКА и да продадат Агу в този момент, с цел да вземат най-малко някаква трансферна сума за него, в сравнение с да останат с празни ръце през лятото.

Агу е младеж на Порто и даже има два мача за португалския гранд в елита през сезон 2013/14. През лятото на 2015 година е даден чартърен на различен огромен европейски отбор - Брюж, като там изиграва 2 дуела. Порто праща халфа чартърен и в Бурсаспор и Витория (Сетубал). През 2019 година договорът му с "Драконите " изтича и той минава в сегашния си отбор Витория Гимараеш. През есента на 2019 година играе в пет от шестте дуела на тима си в Лига Европа, в това число и в двата мача с Арсенал.

В първия отбор на Порто го притегля досегашният ментор на Рома - Пауло Фонсека, който отпред на "Вълците " бе надвит от ЦСКА в миналогодишното издание на Лига Европа.

В португалските медии написа, че Агу има впечатляваща сила и умения в отбранителен проект. Сравняван е с със сънародника муи някогашен състезател на Челси Джон Оби Микел освен поради приликата в едно от имената. Притежава добър взор върху играта, умеене да диктува темпото, както и да прави впечатлаващи пасове от полето на противника.

За втория отбор на Порто има 68 мача, като печели шампионата на Сегунда. Титла има и от шампионата на Белгия. Най-резултатен е сезонът му в Бурса, където осъществя 3 гола.

Медиите в иберийската страна означават, че Агу е с съществена заслуга за достигането на Витория (Сетубал) до 1/2-финал за Купата на Португалия през сезон 2016/17. Това е може би най-силният сезон в кариерата на нигериеца. Тогава записва 27 мача в шампионата и общо 34 във всички шампионати. Впечатлаващото му показване го прави и национал на Нигерия, като за "Суперорлите " има 7 мача. Той даже попада в разширения състав за Мондиал 2018.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР