ЦСКА допусна поражение с 0:2 в първия мач от плейофа

...
ЦСКА допусна поражение с 0:2 в първия мач от плейофа
Коментари Харесай

ЦСКА загуби в Пилзен с гол от засада и подмината дузпа

ЦСКА позволи проваляне с 0:2 в първия мач от плейофа за Лигата на конференциите против чешкия Виктория Пилзен. Чехите владееха повече топката, само че обстановките за гол бяха поравно.

Домакините могат да благодарят на основния арбитър Тиаго Мартинш от Португалия, който им призна гол от засада, а по-късно трябваше даде дузпа за нарушаване против Жеферсон през второто полувреме.

Безспорен факт е, че българският отбор позволи първи гол, който бе неточен, откакто вторият асистент-арбитър в срещата Руи Тейшейра не подвигна флага си за засада, след което падна гола на Милан Павел в десетата минута.

Последва греда за „ червените” от Яник Вилдсхут, само че Джон Мускера в 72-ата бе прецизен за повторно, а малко по-късно още веднъж той можеше да вкара и трети гол, но ударът му спря в напречната греда на вратата, защитавана от Густаво Бусато.

Българският отбор позволи редица грешки в хода на 90-те минути на „ Досан Арена”, като халфовата линия на родния тим не работеше на нужната големина, с което и заплахите за нападението на гостите липсваха.

Реваншът сред двата тима е идната седмица, 26-и август, на стадион „ Васил Левски”.

След малко повече от две минути футбол Иван Турицов блокира пас, само че топката отиде в Павел Сулч, само че ударът му бе удобно уловен от Бусато. Натискът на Виктория Пилзен продължи и след 10 минути игра домакините поведоха. Топката бе подадена вдясно на наказателното поле на " алените " за Резник, който шутира, а Бусато отрази. Около него бяха трима футболисти на чехите и Валентин Антов, който опита да противодейства, само че Милан Хавел довкака топката. На повторенията обаче се видя, че има доста съществени подозрения дали Резник не бе зад защитата на " алените ", само че това не бе отразено от португалския непряк рефер.

В 17-ата минута Яник Вилдсхут направи самостоятелен профил отляво и навлезе във вътрешността. Нидерландецът опита мощен удар по земя, топката нямаше по какъв начин да бъде отбита от Хрушка, само че се отби в едната греда и продължи паралелно на чешката врата, след което отиде настрана. Четири по-късно Хашан пое отдясно в полето на ЦСКА и даде рисков паралелен пас, само че Йомов се оправи добре и почисти напред, с цел да предотврати завършващ удар.

В средата на полувремето Филип Каша можеше да вкара за Пилзен, само че защитата на ЦСКА се оправи с заплахата. Активизацията при българския тим продължи, а в 25-ата минута вратарят Хрушка трябваше да прави избавяне след удар на Кери от отдалеченост. Две по-късно Кери достави чудесна топка от свободен удар в наказателното поле на " червено-сините ", само че малко не доближи на Матей да засече топката към вратата на Хрушка.

До края на първата част съществени рискове пред двете порти липсваха и Виктория се отдръпна с задатък от един гол на отмора против носителя на Купата на България. С началото на втората част Жеферсон опита да изведе зад защитата на чехите Жорди Кайседо, само че Филип Каша с прелестно заставане спря българската офанзива.

Четвърт час след подновяването на второто полувреме Шулц опита да стреля към вратата на ЦСКА, само че извънредно едва. В 64-ата минута Кери изведе Кайседо зад защитата на Виктория, само че вратарят Хрушка стреля. Страничният рефер Руи Тейшейра обаче този път видя идентична засада, каквато не бе отсъдена при гола на чешкия отбор. Миг по-късно Джон Мускера шутира остро посока българската врата, само че Бусато избави.

Редим Резник даде извеждащ пас към Буча в 71-ата минута, а отбранителният халф опита остро центриране, само че Матей мазета в тъч. След него пристигна вторият гол за отбора от Пилзен. Буча шутира от близко, а Бусато мазета настрана към Мускера, който от близко нямаше по какъв начин да сбърка от няколко метра - 2:0 за Виктория.

В 77-ата минута Греъм Кери шутира отляво в наказателното поле на Виктория, само че Резник с крайник блокира пътя на топката. Секунди по-късно ирландецът опита удар от доста сложна обстановка, само че Хрушка с една ръка прати топката в ъглов удар, от който не се случи нищо рисково за защитата в синьо и алено. Набезите на ЦСКА за връщане на най-малко един гол освободиха огромни пространства, а Мускера нацели със яростен изстрел напречната греда на " алените ".

Седем преди края Жорди Кайседо открадна топката от капитана на Виктория и потегли мощно към вратаря на домакините, само че повеждането му бе прекомерно дълго. Малко по-късно реферът от Португалия отсъди и нарушаване на еквадорския нападател. Вторият прецизен удар за българския отбор в мача бе в 85-ата минута, като Юга от отдалеченост шутира, само че Хрушка улови.

В добавеното време на срещата Хубшс стреля от фаул, само че Бусато мазета, а това бе и последният по-интересен щрих от срещата.

Стойчо Младенов подрежда " алените " в сграда 4-3-3, като триото напред е построено от Йомов, Кайседо и Вилдсхут. Карето в отбрана пред Бусато е от Мазику и Турицов по бековете, а централни бранители са капитанът Антов и Юрген Матей. Греъм Кери, Амос Юга и Жеферсон ще оперират в средата на терена.

Михал Билек повежда Виктория в скица 4-2-3-1. В офанзива за чехите са позиционирани звездата Ба Луа, Павел Сулч, Москера и Томаш Чори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР