ЦСКА 1948 избра Националния стадион Васил Левски за домакинските си

...
ЦСКА 1948 избра Националния стадион Васил Левски за домакинските си
Коментари Харесай

"ЦСКА 1948" избра националния стадион и ще разчита на приходи от тв права за наема

ЦСКА 1948 " избра Националния стадион " Васил Левски " за домакинските си мачове във Втора лига. Изпълнителният шеф на клуба Добрин Гьонов изясни пред " Дневник ", че има съглашение за целия сезон с " Национална спортна база " ЕАД, което стопанисва оборудването.

Договорът е само за потреблението на бранш А. " Искахме да играем в Борисовата градина ", сподели Гьонов на въпрос за избора на оборудването.

По думите му клубът, който се изкачи в професионалния футбол, разчита на усъвършенствани спонсорски контракти и на доходи от телевизионни права за покриването на разноските за наема. " Много се надяваме да влезем в телевизионните мачове. Миналата година сумата е била 6000 лв. на излъчен мач, като тимът хазаин е получавал към 4000 лв., а гостът останалата част ", сподели Гьонов.

" ЦСКА 1948 " ще е третият клуб, който ще употребява " Васил Левски " през идния сезон. Другите два са елитните " Славия " и " Септември ". Изискването на НСБ е да не се играят мачове в два поредни дни, с цел да се съхранява теренът, уточни изпълнителният шеф.

 Клубът към този момент употребява националния стадион за няколко мача
© LAP.bg

Клубът към този момент употребява националния стадион за няколко мача

" ЦСКА избра националния стадион " Васил Левски " за сцена на домакинските си мачове - оборудване, почтено да подслони най-обичания български клуб по пътя към огромната цел. Освен че предлага съвременни условия, стадионът в центъра на София е приемал някои от най-великите мачове на армейския клуб в предишното ", оповестиха от " ЦСКА 1948 " в прессъобщение.

Гьонов уточни, че няма терзания за вероятно напрежение, обвързвано с " ЦСКА-София ", който играе на намиращия се наоколо " Българска войска ". По думите му отговорността за правенето на програмата е във футболния съюз, а " ЦСКА 1948 " не е поставял условия.

Клубът, който стартира преди две години от аматьорските групи, към този момент употребява в няколко мача " Васил Левски " при невисок интерес. Очакванията на Гьонов са влизането в професионалния футбол да помогне за привличането на ентусиасти.

От клуба пуснаха в продажба сезонни карти на цени от 120, 240 и 600 лв.. Ръководството не си е поставяло съответни цели. " Миналия сезон продадохме сред 40 и 50 карти. Предвид, че ще играем на националния стадион, както и че тимът е в професионалния футбол, се надявам в този момент да са най-малко двойно ", добави Гьонов.

Той сподели, че към момента няма отговор от " Левски " на предлагането " ЦСКА 1948 " да смени " Бока хуниорс " в мача по случай 75-ата годишнина от рождението на Георги Аспарухов-Гунди.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР