ЦРУ е любимата на всички тайнствена правителствена организация. Тъй като

...
ЦРУ е любимата на всички тайнствена правителствена организация. Тъй като
Коментари Харесай

Някои от тайните на ЦРУ (за които знаем…)

Централно разузнавателно управление на САЩ е обичаната на всички тайнствена държавна организация. Тъй като секретността е една от главните цели на организацията, не е изненадващо, че цивилните хора знаем много малко за нейните действия, макар че може и да не ни се коства по този начин.

Централно разузнавателно управление на САЩ съществува от 1947 година и фактът, че към момента остава забулено в тайнственост, е удостоверение за качествата му. Въпреки това има няколко неща, които знаем, с помощта на разнообразни осведомителни течове и сигнали през годините, някои от които са доста странни. Ето лист с част от известните ни тайните действия, с които Централно разузнавателно управление на САЩ се занимава:

 CIA Memorial Wall 2021

Централно разузнавателно управление на САЩ има мемориал в чест на членовете си, които губят живота си при осъществяване на служебния си дълг. Разположен в централата на Централно разузнавателно управление на САЩ в Ленгли, всеки от тях е показан от звезда, като се прибавя по една за всяка последваща гибел. Въпреки това, доста от тези звезди не са съпроводени от име, с цел да се резервира тайната на агента дори след гибелта му.

През 60-те години агенцията прави опит да употребява котки, с цел да подслушва значими диалози като, след едночасова интервенция, слага микрофон, предавател и антена в тялото на котка.

Проблемите с акустичните котета обаче са свързани с тяхното дресиране – или неналичието му – което кара организацията бързо да не помни за плана, който е анулиран през 1967 година В последна сметка Централно разузнавателно управление на САЩ всъщност похарчи 20 милиона $, с цел да открие, че котките правят каквото си желаят.

На Централно разузнавателно управление на САЩ не са му непознати всякакви странни и спорни действия, свързани с изтезанията. Една такава е стартирането на музика. Песните на Red Hot Chili Peppers съдържат доста тежки китарни рифове, които могат да накарат хората да се усещат застрашени и да предизвикат боязън, съгласно някогашен следовател на Централно разузнавателно управление на САЩ.

 Theodore Kaczynski

Тед Качински, по-известен като Юнабомбърa, е един от най-известните нарушители в Америка, който залага самоделни бомби из цялата страна от 70-те доникъде на 90-те. Качински в действителност е взел участие във финансирано от Централно разузнавателно управление на САЩ изследване в Харвардския университет, в което студенти са били унижавани поради мненията и убежденията си. Дейвид Качински, братът на Тед, се чуди дали това му присъединяване може да е повлияло на някои от закононарушенията му.

Легендарната загадка база в Зона 51 е гореща тематика в кръговете по доктрина на конспирацията от десетилетия, само че публично е приета за същинска през 2013 година Мнозина имат вяра, че базата е главното място на Америка за разбор и предпазване на извънземни същества и технологии. За смут на мнозина по света, в формалното самопризнание се показва, че базата е просто място за тестване на секретни самолети и летателни апарати. През 2019 година Централно разузнавателно управление на САЩ може би към този момент съжалява, че е удостоверило зоната, когато група от над 2 милиона души на смешка възнамерява да нахлуе в базата и да избави извънземните вътре, предизвиквайки напрежение в националната сигурност.

Някои считат, че Централно разузнавателно управление на САЩ наема Хюсеин през 50-те години за да го назначи за президент на Ирак. По това време Съединени американски щати имат вяра, че тогавашният иракски министър председател Абд ал Карим Касим може да е завързан към комунистическите вярвания и възможното му премахване би спряло развиването на комунизма в страната.

Централно разузнавателно управление на САЩ има добре позната история с халюциногенния опиат ЛСД. За да проучват резултатите му, без да работят непосредствено нелегално, Централно разузнавателно управление на САЩ наема дами секс работнички, които да го дават на клиентите си скрито, в интервенция с кодово име „ Midnight Climax “. Жените завеждат нищо неподозиращите клиенти на собствен терен, където по-късно скрито им дават опиата, преди да вършат секс. За да се следят резултатите, на всяко сходно място са сложени специфични огледала, през които Централно разузнавателно управление на САЩ може да следи.

Централата на Централно разузнавателно управление на САЩ в Ленгли има Starbucks, само че той е по-опростен, с цел да обслужва членовете на тази загадка организация. Баристите, които работят там, са подготвени да запомнят лица на гостите си вместо да желаят имената им и също по този начин им се постанова да преминат през доста по-високи инспекции за сигурност от естественото.

В подмяна на информация Централно разузнавателно управление на САЩ има дълъг лист с платежни средства, алтернативни на елементарните пари. Например, виетнамските фермери, наети от Централно разузнавателно управление на САЩ по време на войната във Виетнам, постоянно получават като възнаграждение принадлежности, а не с пари. В един случай един афганистански водач предлага златна мина с информация за дейностите на талибаните в подмяна на огромно количество хапчета виагра.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР