„Цинизмът и наглостта на победителите в Първата световна война продължават

...
„Цинизмът и наглостта на победителите в Първата световна война продължават
Коментари Харесай

Националната кауза на България през Първата световна война ще защитават учени на конференция в Добрич

„ Цинизмът и наглостта на спечелилите в Първата международна война не престават и през днешния ден и дребна България би трябвало да съобщи на всеослушание, че в действителност до момента в който някои страни преследваха завоевателни цели, бориха се за непознати пазари, то България преследваше обективни национални дела. Защото Първата международна война беше продължение на това, което се случи по време на Априлското въстание, в Балканската война, в Междусъюзническата “. Това съобщи историкът Радослав Симеонов, основен специалист в отдел „ Военни монументи “ в Министерството на защитата.
Той е измежду уредниците на националната конференция за Първата международна война, чието четвърто издание ще е в Добрич след Дойран, Плевен и Перник. В него ще вземат присъединяване учени, които са авангардът на българската историческа просвета.
Симеонов изрече несъгласието си от обстоятелството, че страната ни е вкарана в листата на подпалвачите на войната, тъй като стремежът на България е бил да реализира своето национално обединяване и да реши Добруджанския въпрос.
„ В момента някои прилежащи страни вършат огромни празнувания в които приказват за тяхната обективна идея. Нашата идея също е обективна и ние би трябвало да го кажем, по тази причина конференцията в Добрич е метод на бъде чут нашият глас “, сподели още специалистът.
Съвсем не е инцидентно, че националната конференция в Добрич съответствува с честванията в Европа във връзка края на Първата международна война. Идеята е нашият глас да се имитация към това, което се чува в цяла Европа. България ще каже своята позиция за войната в Добруджа и протичащото се в този регион.
В рамките на самодейността жители и посетители на Добрич ще имат опция да посетят емблематични места, свързани с боевете на Добруджанския фронт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР