Цикорията, грейпфрутът и брюкселското зеле имат обща особеност: всички те

...
Цикорията, грейпфрутът и брюкселското зеле имат обща особеност: всички те
Коментари Харесай

Грейпфрутът и брюкселското зеле: Ползата от горчивото в храните

Цикорията, грейпфрутът и брюкселското зеле имат обща специфичност: всички те съдържат съединения, които задействат рецепторите за горчив усет на езика . Въпреки че горчивите храни може да не са обичани на всички поради усета си, целесъобразно е да ги включите в менюто си, защото те са хранителни и способстват за общото здраве.

Защо толкоз доста хора не обичат горчиви храни?

" Това е нещо вродено и ни оказва помощ да се предпазим ", изяснява Кристина Есер, учител в Германския университет за предварителна защита и здравен мениджмънт. Горчивият усет ни алармира, че нещо може да е отровно. Затова доста растения създават горчиви субстанции, с цел да се предпазят от хищници.

Но можете да свикнете с горчивите субстанции. Това изяснява за какво рядко харесваме още първата си глътка кафе и за какво доста деца ненавиждат брюкселското зеле.

Кое прави горчивите храни толкоз потребни?

Горчивите субстанции подкрепят храносмилането, твърди Германската организация за помощ при диабет. Те усъвършенстват производството на стомашна киселина и жлъчка, което улеснява смилането на мазните храни.

Горчивите храни също по този начин понижават възприятието за апетит и понижават желанието за сладки неща - преимущество освен за хората с диабет или с наднормено тегло. Според Есер горчивите субстанции имат и противовъзпалителен резултат и могат да понижат риска от сърдечни болести.

Ако желаете да включите повече горчиви субстанции в диетата си, най-добре е да го извършите малко по малко. Един от препоръките е да комбинирате горчиви и сладки съставни елементи. " Маруля и цикория, смесени със семена от нар и пикантно-сладък дресинг, са вкусно начало ", поучава Кристина Есер.

Вредни ли са горчивите субстанции?

В някои случаи - да. Препоръчва се нараснало внимание, в случай че да вземем за пример тиквичка, краставица или тиква имат горчив усет, споделя Германската организация за помощ при диабет. Тези зеленчуци не би трябвало да имат горчив усет - в случай че е подобен, те съдържат нежелани, токсични субстанции. В този случай би трябвало да се отървете от тях.

Ако ядете грейпфрут или пиете сок от него, не би трябвало да забравяте, че той може да отслаби или ускори резултата на медикаментите. Това се отнася да вземем за пример за медикаментите за намаление на холестерола или за медикаментите за сърдечносъдови болести.

Възможна ли е използването на хранителни добавки с горчиви субстанции?

Някои хранителни добавки се основават на екстракти от растения, които съдържат горчиви субстанции. Например, можете да си купите капсули с дестилат от артишок. Специалистът по хранене Астрид Томбек предлага да се употребяват пресни зеленчуци, а не капки, капсули или таблетки. " Това е по-евтино, по-вкусно и по-добро поради другите здравословни съставки, които те съдържат ".

Друго нещо, което би трябвало да се има поради, е, че при питателните добавки може да се стигне до предозиране. Ако вместо това консумирате естествените горчиви субстанции от зеленчуците, билките и салатите, това няма да се случи - поради горчивия усет, който от време на време става прекомерно мощен за нас.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР