ЦИК реши финалните данни от машинните и хартиените бюлетини да

...
ЦИК реши финалните данни от машинните и хартиените бюлетини да
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Вчерашното решение на ЦИК е удар срещу демокрацията

ЦИК реши финалните данни от машинните и хартиените бюлетини да се записват дружно в секционните протоколи и това решение е срам, счита Мирчев

" Вчерашното решение на ЦИК е удар против демокрацията ", съобщи пред БНР Ивайло Мирчев от " Демократична България ". Вчера ЦИК реши финалните данни от машинните и хартиените бюлетини да се записват дружно в секционните протоколи.

" Това решение е срам на ЦИК. То е взето с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Същата хартиена коалиция сега обезсмисли машините и инспекцията на гласуването с машини ", разяснява той в предаването " Преди всички " по.

" От Политическа партия и Демократична България събират доброволци за всяка секция, " с цел да противостоим на операциите, които ни се готвят ", изясни Мирчев.

" Имаме разлики с Политическа партия, само че те са на основа на визии във връзка с съответни политики. Политическа партия имат доста по-силна обществена част. Ние сме много прецизни във връзка с осъществяване на бюджета, във връзка с десни ограничения ", призна той по отношение на новото обединяване сред двете партии.

Според него по въпроса с листите по скоро се търси конспирация – там няма толкоз разликите. По думите му по този въпрос постоянно ще има някакви различия и напрежение.

" В Демократична България няма никакъв проблем, има вътрешен проблем в Политическа партия по този въпрос ", акцентира Мирчев.

Той разгласи, че листите на новото обединяване ще бъдат оповестени на 25 февруари.

" Няма да има разцепление ", безапелационен е Ивайло Мирчев и акцентира, че Движение за права и свободи и ГЕРБ се пробват да внесат такива динамичности сред двете партии. " По значимите тематики ние се сплотяваме и по този начин ще бъде ", заявява той. По думите му на избори се отива с ясна стратегия и условия.

" Нашата цел е да спечелим първото място, не просто с цел да си го закичим на ревера, а с цел да опитаме да създадем всичко допустимо да получим първи мандат и с него да образуваме реформаторско държавно управление ", акцентира още Мирчев. И добави:

" Хората са разочаровани. Не виждат новия лъч. Виждат, че ГЕРБ си отива, само че не е ясна формулата по-късно. И ние имаме сериозна отговорност към тази обстановка. Това е повода да създадем това обединяване с Политическа партия ".

В коалиция " Трактора " Мирчев включва " ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, с общителното подпомагане на " Български напредък " и " Възраждане " ". " Изпуснахме извънредно значим късмет България да стане част от еврозоната след няколко месеца ", акцентира той. Според него при предпочитание законопроектите са щели да бъдат признати. " Народно събрание сподели, че няма предпочитание да одобри условията на Европейска комисия ", изрече мнението си той.

Мирчев акцентира, че е малко запазен към датата 1 юли за влизане в еврозоната. Такава процедура няма и това ще са големи старания. Все отново той е извънредно впечатлен от работата на финансовия министър. Още в първия ден на новото Народно събрание Демократична България и Политическа партия ще внесе всичко, което не е импортирано като законопроекти във връзка с кандидатстването на страната в еврозоната.

" Надявам се, че всички ще гледаме в една посока ", сподели Ивайло Мирчев.

" Ако някой си мисли, че съпротивата е от идеални усеща, да разсее тези подозрения. Става дума за избрани ползи в избрани бизнеси, които не желаят да попадат под контрола, който Брюксел би упражнил върху тях, и желаят да продължат балканския си метод на работа и на правене на бизнес. Точно на това от Политическа партия и Демократична България твърдо сме решили да се противопоставим ".

По думите му оптималният размер на бюджетния недостиг би трябвало да е не повече от 3%, с цел да можем да влезем в еврозоната.

" Когато няма ясна постоянна власт, администрацията не работи по нужния метод ", разяснява Ивайло Мирчев. Според него част от високата инфлация е вследствие на раздутите обществените разноски: " Трябва да сме доста деликатни оттук насетне. По-нататъшно внезапно повишение на обществените разноски може да изиграе още по-лоша роля във връзка с инфлацията ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР