Цигареният гигант „Филип Морис Интернешънъл“ Инк. (ФМИ) планира инвестиция от

...
Цигареният гигант „Филип Морис Интернешънъл“ Инк. (ФМИ) планира инвестиция от
Коментари Харесай

Цигарен гигант влага €490 млн. в Румъния

Цигареният колос „ Филип Морис Интернешънъл “ Инк. (ФМИ) възнамерява инвестиция от близо 490 млн. евро за трансформиране на своята цигарена фабрика в Румъния във високотехнологично оборудване за произвеждане на новите нагреваеми бездимни тютюневи стикове HEETS, които се употребяват с IQOS /системата за нагряване на тютюна. Това оповестиха през вчерашния ден от централата на тютюневия колос в Лозана, Швейцария.

Преструктурирането на фабриката в Румъния в оборудване за произвеждане на тютюневи стикове HEETS към този момент започва, като се чака то да завърши до 2020 година Инвестицията ще сътвори 300 нови работни места за висококвалифицирани служащи в допълнение към към този момент заетите в нея 600 души.

"Инвестицията ни в Румъния е следващо доказателство за нашия ангажимент за реализиране на бъдеще, в което бездимните артикули ще заместят напълно цигарите. Основание за убеденост ни дават 2.9 милиона пушачи по света, които към този момент се отхвърлиха от пушенето и минаха на IQOS. Очакваме тази наклонност да продължи и трансформирането на румънската фабрика ще ни помогне да посрещнем възходящото търсене от страна пълнолетните пушачи по света на по-добри други възможности на цигарите ", съобщи Андре Каланцопулос - основен изпълнителен шеф на Филип Морис Интернешънъл.

ФМИ разгласи по-рано тази година, че усилва индустриалния потенциал на своята фабрика за произвеждане на тютюневи стикове HEETS в Болоня, Италия. Освен това възнамерява инвестиция за създаване на нова фабрика за HEETS в Дрезден, Германия, и трансформира цигарените си заводи в Гърция и Русия в индустриални мощности за HEETS.

IQOS и HEETS се оферират на повече от 27 пазара в света, в това число и в Европейски Съюз в Гърция, Италия, Португалия, Полша и други, а в Румъния са на пазара от ноември 2015 година Плановете на ФМИ са до края на 2017 година новите артикули да се оферират на 30-35 пазара.

В България Народното събрание към този момент одобри нова наредба и акцизна ставка за бездимните нагреваеми тютюневи произведения, с цел да може страната ни да има подготвеност за появяването им и на родния пазар.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР