Циганизацията трябва да бъде прекратена. Това е въпрос, който се

...
Циганизацията трябва да бъде прекратена. Това е въпрос, който се
Коментари Харесай

От последните минути: Управляващата коалиция е на карта, ето защо

Циганизацията би трябвало да бъде прекъсната. Това е въпрос, който се трансформира в залог за съществуването на обединението, оповестиха от Вътрешна македонска революционна организация - едната партия от патриотичния фронт, която взе участие в ръководството с ГЕРБ.

"Категорично не можем да приемем, че всякакви маргинали не престават да се гаврят с кметове, служители на реда и военни. Грабят, тормозят и убиват почтени хора. Недопустимо е ", пишат от Вътрешна македонска революционна организация.

Гневната им позиция е поради побоя над кмета на врачанското село Рогозен, община Хайредин, - Пламен Кюковски, който лежи в болница, след опит да отбрани две служителки на кметството от двама пияни роми.

Сблъсъкът е станал на метри от постройката на ведомството в близкия парк. Там мъжете в беседката стартират да подвикват към служителките на общината, употребявайки много неприлични думи и насочат вулгарни оферти към тях. При намесата на кмета, той е атакуван от човек, за който има сведения, че се занимава с разпространяване на опиати и в този миг също е и под въздействието на алкохол. Нападателите са счупили ръката на кмета.

По информация на Министерство на вътрешните работи сигналът за побоя над кмета е постъпил на 29 юли 2020 година към 17.00 часа: "за скандал в центъра на с. Рогозен сред брат и М. М. на 22 год. от с. Рогозен и П. К. на 60 год. от с. Рогозен. При зародилия скандал М. М. избутва П. К. при което същия пада на земята ". Според полицията събореният кмет нямал забележими следи от контузи и фрактури и те са образували кореспонденция по случая в РУ-Козлодуй.

Кметът се обадил към 21.00 часа с информация, че е в Центъра за незабавна здравна помощ във Враца и че е със счупена дясна ръка. След това казусът е докладван на дежурен прокурор в гр. Козлодуй. Кметът би трябвало да даде медицинските документи на прокуратурата.

"Това е следващото жестоко и неприемливо нахлуване на роми над длъжностно лице ", пишат от Вътрешна македонска революционна организация и напомнят за побои над кметове, горски, служители на реда, военнослужещи. Пострадалите от нападения, кражби и убийства са стотици, може би хиляди, пишат воеводите.

Те още веднъж слагат разискването и приемането на Концепцията за интеграция на маргинализираните маси, готова от вицепремиера по сигурността и боен министър Красимир Каракачанов. В нея се приказва за доброволни отряди, които да подкрепят полицията в дребните обитаеми места и въвеждане на общественополезн труд.

Според воеводите без концепцията "тези групи няма да спрат да безчинстват, демонстративно да погазват законите на страната и да малтретират честните хора, от чиито налози маргиналните маси живеят на гърба на обществото ". Те изброяват станалите известни на обществото убийства на журналитката Виктория Маринова, Вероника, дребната Кристин, Алекс.

Трябва един път вечно да се постави завършек на несъразмерната приемливост и демократичност, които демонстрират някои сътрудници в Народното събрание и в Министерски съвет и да се подхващат точни и ясни ограничения против циганизацията на България.

Този въпрос не може да бъде подминаван повече. Той за нас се трансформира в
залог за съществуването на обединението и болшинството в Народното събрание, се споделя в обръщението на Вътрешна македонска революционна организация.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР