Цифровата програма на Европейската комисия е от огромно значение за

...
Цифровата програма на Европейската комисия е от огромно значение за
Коментари Харесай

Борисов: Българският паспорт на Груевски е 100% фалшива новина

Цифровата стратегия на Европейската комисия е от голямо значение за повдигането на цифровата инсфрструктура в района и за даването на опция на започващите предприятия да издигнат Брутният вътрешен продукт. Това е една нова и огромна опция за изява на нашите айти експерти, сподели министър председателят Бойко Борисов на конференция след среща с македонския си сътрудник Зоран Заев в Министерски съвет, съобщи кореспондент на Novini.bg

В началото на декември ще съвместим двустранното междуправителствено съвещание с откриването на автомагистрала "Струма " в частта Сандански-Кресна, тъй че с едно слизане до Сандански да можем да свършим и двете неща, заяви Борисов.

В момента са дадени на публично разискване, на уеб страницата са публичните поръчки, с цел да можем да дадем опция за по-бързо прекосяване на Станке Лисичково - това, което сме говорили, уточни министър-председателят.

Истински се надявам и в частта НАТО и Европейски съюз нашите съседи да са и наши сътрудници в тези две организации, тъй като това е добре за Македония, добре е и за нас. Истински се надявам да бъде решен и казусът с името сред Гърция и Македoния, с цел да може да бъде направена съгласуваност сред всички страни в района във всяка една сфера - история, просвета, обучение, пътна жп, цифрова инфраструктура и да дадем опция на нашите нации да вършат бизнес, да пътуват, да вървят на туризъм и да се опознават все по-добре, съобщи Борисов.

Длъжен съм да опровергая една подправена вест – някогашният министър председател Груевски нито е желал издаване на паспорт, нито му е издаван подобен. Tова е 100% подправена вест, сподели още министър-председателят.

От своя страна македонският министър председател Зоран Заев съобщи, че са провели една близка другарска среща с Бойко Борисов, потребна среща с градивни разговори. Всичко това е вследствие на подписания двустранен контракт за другарство, акцентира Заев.

Македонският министър председател означи, че икономическите взаимоотношения сред двете страни се развиват извънредно добре. Търговският стокообмен се прави оценка на 500 млн. евро, като съгласно Заев са си сложили за цел да стигне 1 милиарда евро.

Градим същинско другарство, уточни Зоран Заев. Нашите нации са близки, моля за разширение на съдействието. Гражданите на България би трябвало да знаят, че са добре пристигнали във всеки македонски град, уточни Заев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР