Цермат е един от най-попурарните ски курорти, разположен в сянката

...
Цермат е един от най-попурарните ски курорти, разположен в сянката
Коментари Харесай

Ски курортът в Швейцария с лифт от кристали Сваровски и други екстри

Цермат е един от най-попурарните ски курорти, ситуиран в сянката на величествмения връх Матерхорн в Швейцария. Той е един от най-високите и с най-стръмни скатове върхове в Европа. На път за неговата величествена снага към този момент може да се види цялата хубост на алпинския курорт.

Причината е въжен превоз на стойност 60 милиона $ със стъклен под, тапицерия на седалките от първокласната марка Pininfarinа и кристали Сваровски (Swarovski), написа Bloomberg.
 Снимка 408299
Източник:

Атракцията Matterhorn Glacier Ride бе открита в края на ноември предходната година. Тя е резултат на съдействие сред италианския производител на ски лифтове - Leitner Ropeways, именитата марка за дизайн на коли - Pininfarina и колосът измежду производителите на кристали - Swarovski.

Съоръжението вози до 2000 искащи на час по стоманени въжета с дължина 2,5 благи (1миля=1,6 км.). Лифтът изкачва височина от 899 метра за 9 минути от станцията на Трокенгър до Клайн Матерхон, именуван по-малкия връх Матерхон.
 Снимка 408300
Източник:

Четири от " кристалните кабини ", декорирани с детайли Сваровски имат и още екстри.Те са с матови стъклени подове, които стават напълбно транспарантни, когато височинота доближи 170 метра. Така се открива невероятна панорама под краката на туристите над глейзерите на Матерхон.

Луксозното оборудване е добре пристигнало за локалните хора. Предишният въжен превоз освен е бил на 40 години, само че и с много дребен потенциал. В пиковия сезон посетителите са чакали над час и половина, с цел да се качат.

Лукс е меко казано за новата облага на курорта, като се вземе поради, че в кабинките влизат туристи с мокри и кални обувки. Във всички 25 кабинки има велурени и кожени седалки, които се отопляват, проектирани от Pininfarina и декорирани с логото на планината, което е изписано с кристали Сваровски на тях.
 Снимка 408298
Източник:

За да се реализира този план са били нужни $60 милиона. В Европа това е втората най-голяма инвестиция за лифтово оборудване. Надминава я само лифтът Stubai Glacier Ride над ледника в Австрия, чиято стойност е $72 милиона.

Цената на оборудването не се дължи само на кристалите и скъпите материали. А на инженерния проект, който свързва два върха на разстояние от 2574 метра, което е връх за Европа.
 Снимка 408297
Източник:

Вятърът, мътлата и огромната надморска височина са основали доста зътруднения при построяването на оборудването. Били са нужни две години и половина, с цел да се приключи планът. Това е най-високият строителен обект на континента.

Същите предизвикателста обаче дават висока възвръщаемост от инвестицията. С надморска височина от близо 4023 метра ледникът на Цермат е по-малко предразположен на климатични промени.

Докато други планински курорти се пробват да компенсират дефицита на туристи поради изменението в климата, Цермат е атрактивен през цялата година. А цената, за която туристите могат да пробват атракциона, е единствено 10 $ на човек.
 Снимка 408296
Източник:

" Очакваме новата ни атракция да усили доста броя на туристите ", сподели шефът на връзките в осведомителния център на курорта Цермат.

Станцията на Малък Матерхон към този момент разполага с разделни дребни писти, наподобяваще пързалки, кино салон, под земята хладилник и платформа, от която има невероятна панорама към алпийската страна.

Тази атракция демонстрира напъните на локалната ски промишленост да се развива. Тя притегли поток от доста туристи, като тази наклонност продължава и броят на посетителите се усилва. До 2021 година се чака да се изградят още два сходни лифта, които ще свързват Швейцария и Италия. Трите въжени линии ще обслужват общо 539 километра.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР