Церемонията по връчване на наградите догодина бе отложена от

...
Церемонията по връчване на наградите  догодина бе отложена от
Коментари Харесай

5 топ филма, които са сред фаворитите ни за Оскар

Церемонията по връчване на премиите " " следващата година бе отсрочена от февруари за април поради ковид. Академията реши 93-ото издание на церемонията, в началото планувано за 28 февруари 2021 година, да се състои на 25 април 2021 година, защото пандемията докара до затваряне на кината по света в средата на март и спря производството на филми, отбелязва Ройтерс. Въпреки това доста обещаващи заглавия съумяха да дебютират на кинофестивали от началото на годината, както и да бъдат показани онлайн, а Академията краткотрайно анулира изискването филмите претенденти да са били показвани в някое от комерсиалните кина в Лос Анджелис най-малко седем дни, преди да могат да се класират за най-престижната  надпревара. 

Обнадеждени от новината, че въпреки всичко Оскари ще има, ви представяме и една селекция на " Момичетата от града " с обещаващи заглавия, които би трябвало да се преборят за влиятелната златна статуетка.  

Never Rarely Sometimes Always 

Драмата на Елиза Хитман дебютира на кинофестивала Sundance тази година и сграбчи " Специалната премия на журито ", както и " " на Международния кино фестивал в Берлин. Филмовата премиера по кината беше единствено три дни, защото салоните ненадейно затвориха поради ковид. Лентата разказва историята на тийнейджърката Оутъм (Сидни Фланиган), която пътува от провинциална Пенсилвания до след непланирана бременност. Нейният единствен поддръжник е братовчедката й Скайлър (Талия Райдър), а пътуването на двойката в търсене на клиника, в която да успее да направи аборт, е вълнуващо и обезпокоително. Тя е малолетна и се нуждае от родителско единодушие за травмиращата процедурата, а пътят ѝ към задачата е по едно и също време и стряскащ, и въодушевяващ. 

Заглавието на кино лентата идва от ключова сцена във кино лентата, в която консултантка моли Оутъм да попълни въпросник за половата си история. Използвайки тъкмо тези четири думи –  " в никакъв случай ", " рядко ", " от време на време ", " постоянно ", тя открехва вратата към своето  минало, а деликатното и нюансирано осъществяване на Фланиган предизвика публиката да поплаче.  



И още... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР