Церемонията на писател от New Yorker, който трябваше да получи

...
Церемонията на писател от New Yorker, който трябваше да получи
Коментари Харесай

Наградата за „политическа мисъл“ на писател от New Yorker беше спряна, след като германски спонсори се оттеглиха заради есе, сравняващо Газа с еврейските гета от нацистката епоха

Церемонията на публицист от New Yorker, който трябваше да получи премия за „ политическа мисъл “, беше спряна, когато нейните немски спонсори се отдръпнаха след тяхното есе, сравняващо Газа с еврейските гета от нацистката епоха.

Маша Гесен, която е еврейка, трябваше да получи премията „ Хана Аренд “ в петък, само че тя беше отсрочена до събота, след като Фондация „ Хайнрих Бьол “ разкритикува последното им произведение в New Yorker.

Гесен, който употребява местоименията те/те, разгласява публикация, озаглавена „ В сянката на Холокоста “ предишния петък, която удари струна в основата, изключително откъс, в който писателят съпоставя обстановката в Газа с „ Еврейските гета на окупирана Европа.

Известният създател на списание, 56-годишен, чийто дядо е умрял в Холокоста, написа, че в гетата „ няма затворническа защита “, преди да каже, че „ Газа се управлява не от окупаторите, а от локални сили “.

Фондация Хайнрих Бьол акцентира този откъс, когато пусна изказване, в което разгласи, че ще се отте...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР