Церемонията на наградите Златен глобус, които се присъждат в общо

...
Церемонията на наградите Златен глобус, които се присъждат в общо
Коментари Харесай

Кои са големите победители на наградите Златен глобус?

Церемонията на премиите Златен глобус, които се присъждат в общо 14 кино категории, беше извършена в Бевърли Хилс тази нощ.
 
Големият победител тази година е филмът " Златната книга ". Той получи три оценки - за най-хубав филм комедия или мюзикъл, за най-хубав сюжет на Ник Валелонга, Брайън Къри и Питър Фарели, който е и режисьор на продукцията, и за най-хубав артист в поддържаща роля за Махершала Али.
 Златен глобус 2019 БГНЕС
Филмът връща фена през 60-те години на предишния век, когато Тони Лип, италиано-американски охранител, е нает да вози и охранява Дон Шърли, прочут афроамерикански джаз пианист по време на турнето му в мощно консервативния американски Юг, където законите на Джим Кроу за сегрегацията към момента се ползват. Двамата би трябвало да употребяват справочник, прочут като " Зелената книга на негро пътешественика ". Той е списван години наред от цветнокожия куриер от Ню Йорк Виктор Грийн и показва местата, в които се одобряват цветнокожи пасажери. Наръчникът е прочут като Библията на цветнокожия пасажер.
 
" Бохемска рапсодия ", отдаден на групата Куин, получи две награди - Златен глобус за най-хубава драма и за най-хубав артист в драма.-->
 Златен глобус 2019 БГНЕС
" Рома " на Алфонсо Куарон също е с две награди - за най-хубав непознат филм и за най-хубава ресижура. Филмът наблюдава историята на мексиканско семейство през 70-те години на предишния век и е въодушевен от живота на самия режисьор. Действието във кино лентата се развива в квартала Рома на мексиканската столица, откъдето идва и заглавието му. В продукцията се наблюдават и митинги на студенти, прераснали в принуждение. Филмът към този момент завоюва Златния лъв на Кинофестивала във Венеция предходната година. Той завоюва и редица награди на кино асоциации. " Рома " е номиниран за няколко награди Изборът на критиците.
 Златен глобус 2019 БГНЕС
В останалите категории премиите бяха разпределени както следва:
Най-добра актриса в трагичен филм за Глен Клоуз за " Съпругата ".
Най-добра актриса във филм комедия или мюзикъл за Оливия Колман за " Фаворитката ".
Най-добър артист във филм комедия или мюзикъл за Крисчън Бейл за " Вице ".
Най-добра актриса в поддържаща роля за Реджина Кинг за " Ако Бийл стрийт можеше да приказва ".
Най-добра анимация за " Спайдърмен: В Спайди-вселената ".
Най-добра музика за Джъстин Хървиц за " Първият човек ".
 Златен глобус 2019 БГНЕС
Най-добра ария за Shallow от кино лентата " Роди се звезда ". Музиката и текстът на парчето са на Лейди Гага, Марк Ронсън, Антъни Росомандо и Андрю Уаят. Песента се извършва от Лейди Гага и Брадли Купър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР