Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) в САЩ

...
Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) в САЩ
Коментари Харесай

В САЩ препоръчаха РНК-ваксините като предпочитани пред тази на J&J

Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) в Съединени американски щати трансформираха рекомендациите си за имунизациите против COVID-19 в четвъртък - те отдадоха желание на имунизациите на Moderna и Pfizer/BioNTech пред тази на Johnson&Johnson (Janssen), заяви CNN.

В новата рекомендация се споделя, че " иРНК имунизациите са желани пред имунизацията на Janssen против COVID-19 за предварителна защита болестта при лица на 18 и повече години ".

По-рано в четвъртък Консултативната комисия на CDC по имунизационни практики утвърди обновената рекомендация , откакто се срещна с нови данни, показващи, че измежду хората, които неотдавна са получили имунизацията на J&J, редкият синдром на тромбоза е по-често срещан, в сравнение с се смяташе преди.
 В Съединени американски щати мислят ограничавания за имунизацията на Johnson & Johnson против COVID-19
В Съединени американски щати мислят ограничавания за имунизацията на Johnson & Johnson против COVID-19

Причината е появяването на тромбози

Директорът на CDC доктор Рошел Валенски одобри обновената рекомендация в границите на часове.

CDC е записал в Съединени американски щати 54 случая на тромбоза със синдром на тромбоцитопения или TTS откогато имунизацията на J&J се ползва в страната. Девет души са умряли - седем дами и двама мъже.

Процентите на тромбози са по-високи от изчислените по-рано, както при мъжете, по този начин и при дамите, съобщи на съвещанието на комисията доктор Айзък Сий от CDC. Въпреки че са следени единствено няколко случая на милион души, делът им е по-висок, в сравнение с се предполагаше до момента.

" При разглеждането на тези случаи бяхме изумени от това какъв брой внезапно се утежнява положението на пациента... и се стига до гибел ", разясни доктор Сий. Симптомите постоянно стартират в границите на две седмици след приемане на имунизацията, приблизително до 9 дни по-късно.

През декември американски учени разгласиха изследване в Science Advances, съгласно което съдържащите се в във векторните ваксини аденовирусни вектори са отговорни за появяването на тромбоза .
 Предупреждение в Съединени американски щати за имунизацията на Johnson & Johnson
Предупреждение в Съединени американски щати за имунизацията на Johnson & Johnson

Отключва рядко автоимунно заболяване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР