Централният депозитар обяви, че ще премахне таксите за притежателите на

...
Централният депозитар обяви, че ще премахне таксите за притежателите на
Коментари Харесай

Централният депозитар маха таксите за ”спящи” акции

Централният депозитар разгласи, че ще отстрани таксите за притежателите на ”спящи ” акции след утвърждението на Концепцията на Министерството на финансите.
Централният депозитар заявява цялостната си поддръжка за оповестената от Министерството на финансите (МФ) идея за персоналните сметки на физически и юридически лица, оповестяват от институцията.

Централният депозитар ще отстрани таксите за притежателите на " спящи " акции след утвърждението на Концепцията на Министерството на финансите, написа в известието.
Институцията показва, че препоръчаният в Концепцията метод ще разреши на акционерите действително да се възползват от акциите, които имат и да упражняват правата си по тях написа в известието.

Припомняме, че омбусманът Мая Манолова се опълчи на отнемането на „ спящите " акции.

В документа се акцентира, че с показаните в Концепцията стъпки се ползва европейската процедура за отбрана на правата и посланичество на миноритарните акционери в сдруженията под формата на групова капиталова скица. За лицата, които изберат в границите на една година да не вършат нищо с акциите си, те се заменят с доста по-конвертируем, ликвиден и елементарен за заместничество финансов инструмент, а точно дял от капиталов фонд.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР