Централният депозитар декларира пълната си подкрепа за публикуваната от Министерството

...
Централният депозитар декларира пълната си подкрепа за публикуваната от Министерството
Коментари Харесай

Централният депозитар ще премахне таксите за притежатели на „спящи“ акции

Централният депозитар заявява цялостната си поддръжка за оповестената от Министерството на финансите (МФ) идея за персоналните сметки на физически и юридически лица, оповестяват от институцията.
 
Централният депозитар ще отстрани таксите за притежателите на " спящи " акции след утвърждението на Концепцията на Министерството на финансите, написа в известието.
Институцията показва, че препоръчаният в Концепцията метод ще разреши на акционерите действително да се възползват от акциите, които имат и да упражняват правата си по тях написа в известието.

 
В документа се акцентира, че с показаните в Концепцията стъпки се ползва европейската процедура за отбрана на правата и посланичество на миноритарните акционери в сдруженията под формата на групова капиталова скица. За лицата, които изберат в границите на една година да не вършат нищо с акциите си, те се заменят с доста по-конвертируем, ликвиден и елементарен за заместничество финансов инструмент, а точно дял от капиталов фонд.-->
 
Нещо повече, с възможното утвърждение на ограниченията от Концепцията ще се основат условия акционерите интензивно да вземат участие в корпоративния живот и активността по взимане на решения на сдруженията. Не на последно място, ще се сътвори причина за възстановяване на корпоративното ръководство на сдруженията и ще се усили ликвидността и оборота на финансовия пазар, написа още в позицията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР