Централни банки по света обмислят да увеличат резервите си в

...
Централни банки по света обмислят да увеличат резервите си в
Коментари Харесай

Централните банки на много държави предвиждат да увеличат резервите си в евро

Централни банки по света обмислят да усилят запасите си в евро в плавния развой по дедоларизация. Това е едно от заключенията в обява на Официалния конгрес на парични и финансови институции – основан в Лондон мозъчен концерн. Докладът е учреден на информация от 75 централни банки, които ръководят близо пет трилиона $ валутни запаси. 

Доларът ще резервира водещата си позиция като аварийна валута, само че от ден на ден централни банки ще се опитат да разнообразят запасите си, излиза наяве от проучването на Официалния конгрес на паричните и финансови институции. Експертите означават, че китайският юан се радва на все по-голям интерес. В дълготраен проект обаче множеството погледи са ориентирани към еврото, като откривателите акцентират, че „ няма друга валута със деклариран по-висок интерес в средносрочен проект “.

В проучването обаче се акцентира, че ръководещите запасите не са уверени, че сътрудниците им ще овладеят инфлацията и предвиждат, че тя ще се резервира над целевото си ниво най-малко още две години.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР