Централната изборателна комисия (ЦИК) проведе първия редовен брифинг във връзка

...
Централната изборателна комисия (ЦИК) проведе първия редовен брифинг във връзка
Коментари Харесай

ЦИК с първи брифинг за подготовката на изборите 2 в 1

Централната изборателна комисия (ЦИК) организира първия постоянен брифинг по отношение на подготовката и произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители за Народно заседание, планувани на 9 юни 2024 година

Председатекят на ЦИК се обърна към медиите с молба да оказват помощ още веднъж да се организира разяснителната акция за вота 2 в 1 и всички умерено да отидат до урните. 

Брифингите на ЦИК ще бъдат всеки вторник, както е било и на всички предходни избори. 

Искам да прикани всички от администрацията, заети с организацията на изборите, членове на СИК и РИК, които ще назначим, да работят, тъй че всеки български жител да може да гласоподава по този начин, както подсигуряват неговите права, съобщи на брифинг Росица Матева от ЦИК. 

Тя подсети кой има право да гласоподава на изборите за български и европейски парламент на 9 юни.

Матева подсети, че през вчерашния ден е стартирала регистрациите в ЦИК на партии и обединения за присъединяване в изборите две в едно на 9 юни. „ Днес към този момент имаме една партия, която е подала документи за присъединяване “, съобщи тя.

По думите ѝ  ЦИК прави всичко допустимо да приема решенията си в точния момент, тъй че да има време всички гласоподаватели да бъдат осведомени със своите права, отговорности и организацията на изборния развой .

Очаквайте детайлности!

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР