Централната избирателна комисия (ЦИК) реши да наложи глоби на бТВ

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) реши да наложи глоби на бТВ
Коментари Харесай

ЦИК угоди на ГЕРБ и наказва бТВ за критични репортажи в изборния ден

Централната изборна комисия (ЦИК) реши да наложи санкции на бТВ поради сериозни към локалната власт репортажи, излъчени в изборния ден. Според комисията това било предизборна пропаганда. Жалбите против националната медия са подадени от ръководещата партия ГЕРБ, чийто водач Бойко Борисов неотдавна разгласи, че постоянно е " бил за свободата на словото ". В репортажите се посочваха проблемите в някои градове.

На изборите през 2015 година ГЕРБ завоюва кметските места в съвсем всички регионални градове, както и в доста дребни общини и кметства. Така шансът бТВ или друга медия да попадне на град или село, което не е ръководено от ГЕРБ, не изключително огромен.

Партията на Борисов обаче вижда в това " индиректни внушения във връзка с решението на гласоподавателите за кого да дадат своя избор ".

Още в изборния ден пиарът на ГЕРБ Никола Николов окачестви излъчените репортажи като " ефирен Костинброд ", правейки паралел с Костинбродската спекулация от 2013 година. Заключението, че сериозните материали са опит да се повлияе на вота, Николов направи във Facebook профила си.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков отиде още по-далеч, заявявайки, че в случай че бТВ е желала да взе участие в изборите, е трябвало да се записва за присъединяване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР