Централната избирателна комисия (ЦИК) отвори системата за в чужбина. Всички

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) отвори системата за в чужбина. Всички
Коментари Харесай

Българите зад граница вече могат да подават заявления за гласуване онлайн

Централната изборна комисия (ЦИК) отвори системата за в чужбина. Всички искащи да гласоподават отвън страната е належащо да попълнят персоналните си данни, както и да посочат страната и мястото, където желаят да упражнят правото си на избор.

Подаването на заявление се прави главно за откриване на спомагателна секция, като изискване за това е да бъдат събрани най-малко 40 заявки. Крайният период за това изтича на 7 март. Въпреки че на изборите на 2 април ще бъдат разкрити автоматизирано огромен брой секции в чужбина - евентуално над 750, даже и за тях е значимо да се подават заявки, с цел да бъдат вписани жителите в изборния лист и по този начин да бъде улеснен изборния развой в деня на вота.

 Изборната комисия още няма визия по какъв начин ще бъде проведено видеонаблюдението в деня на вота Изборната комисия още няма визия по какъв начин ще бъде проведено видеонаблюдението в деня на вота

На този стадий не се планува и ограничаване на броя заявки, които могат да бъдат изпращани от един IP адрес. Миналата седмица (15 февруари) от проруската партия " Възраждане " желаеха предел на броя заявки поради опасения, че от един IP адрес могат да се подават хиляди заявки. Тогава от изборната комисия дадоха отговор, че едвам откакто имат публична информация по случая, ще може това да бъде разисквано и взето решение. Говорителят на комисията Цветозар Томов обаче изрази персонално мнение и сподели, че съгласно него ограничаването за едно заявление от 1 IP адрес е " прекомерно рестриктивно " и може да засегне огромните фамилии.

След привършване на процеса по подаване на заявки до 11 март ЦИК ще би трябвало да дефинира местата в страните, в които ще се образуват секции и броя на изборните секции във всяко място.

Броят на подадените заявки може да наблюдавате тук:

ВАЖНО! За вота на 2 април ще бъдат " автоматизирано " разкрити огромен брой секции в чужбина. Дори за тях е значимо да подадете заявление, с цел да присъствате в изборния лист. Така няма да се постанова дописване и процесът по гласоподаване ще бъде интензивен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР