Централната избирателна комисия (ЦИК) не вижда нарушения и от страна

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) не вижда нарушения и от страна
Коментари Харесай

Квит: Според ЦИК и президентът, и премиерът не са участвали в предизборната кампания

Централната изборна комисия (ЦИК) не вижда нарушавания и от страна на президента Румен Радев, и от страна на премиера Бойко Борисов. През последните дни ГЕРБ и Българска социалистическа партия си разменят предизборни обвинявания. В понеделник ГЕРБ внесе сигнал до ЦИК против " присъединяване на президента Румен Радев в предизборната акция на Българска социалистическа партия ". По-рано същото направиха и социалистите, само че със сигнал против премиера, който съгласно тях взел участие в акцията на ГЕРБ.

ЦИК е обсъждала час и половина във вторник жалбата на ГЕРБ против президента. По-голямата част от членовете на комисията са изразили мнение, че нарушаване няма, само че е имало и такива, съгласно които Радев не просто е пропагандирал за Българска социалистическа партия, само че и е пропагандирал против ГЕРБ, а това нанасяло щета за ръководещата партия.

В последна сметка решението е било, че нарушаване няма.

Миналата седмица ЦИК се произнесе по същия метод, само че по сигнал на Българска социалистическа партия против премиера Бойко Борисов. Социалистите внесоха в ЦИК два сигнала против Борисов. Първият бе за това, че министър председателят употребява държавен запас за водене на предизборната акция на ГЕРБ. Повод за това обвиняване са обиколките му из страната и раздаването на пари от Министерския съвет. Малко по-късно същото обвиняване към Борисов насочи и Румен Радев. Това докара до задочна замяна на обвинявания и реплики сред президент и министър председател.

Малко по-късно Борисов отхвърли обвиняванията и насочи същите рецензии към президента – президентът взел участие в акцията на социалистите. Още тогава министър председателят се закани да отговори на офанзивите с сигнал на ГЕРБ против Радев и дни по-късно депутатите от партията му извършиха заканата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР