Централната избирателна комисия покани вицепремиера Томислав Дончев на среща, съобщава

...
Централната избирателна комисия покани вицепремиера Томислав Дончев на среща, съобщава
Коментари Харесай

ЦИК кани Дончев за машинното гласуване

Централната изборна комисия предложения вицепремиера Томислав Дончев на среща, оповестява БНР.

Темата на срещата е провеждането на машинното гласоподаване.

От ЦИК са изпратили питане до вицепремиера във връзка изнесена от него информация в медиите, че в Министерския съвет са били предоставени предварителни оферти от компании производители на машини за гласоподаване.

Едновременно с това Таня Цанева, представител на ЦИК, съобщи, че в бюджета на комисията не са заложени средства за закупуване на машините, а че те би трябвало да бъдат заложени в една план-сметка за идните избори.

 ЦИК извършва закона подобен, какъвто е, уточни Цанева. Тя категорично отрече ЦИК да се е бавила една година с въвеждането на машинното гласоподаване, с цел да го саботира, въпреки и да не уточни нито едно решение, което да е взето през това време.

Чрез системата за отдалечено електронно гласоподаване ще се организира пробно гласоподаване на три избора. Едва по-късно ще бъде изработен разбор на преимуществата и минусите от опита, които да покажат дали този метод на гласоподаване е използван на всички типове избори у нас.

От ГЕРБ миналата година  излязоха с аргумент не единствено за скъпоструващият избор, само че и рискът изборите да бъде провалени заради тяхната трудност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР