Централната банка на Великобритания - Банк ъв Ингланд (Bank of

...
Централната банка на Великобритания - Банк ъв Ингланд (Bank of
Коментари Харесай

Банк ъв Ингланд се очаква да повиши лихвите си до 15-годишен максиум

Централната банка на Англия - " Банк ъв Ингланд " (Bank of England), за която се чака днес отново да увеличи водещите си лихви, би трябвало да се пребори с високата инфлация и в същото време да защищити стопанската система на страната, която понася удара на серията от нараствания на лихвите, водещи да повишаване на кредитирането, показва Ройтерс. 

Повечето анализатори и вложители чакат " Банк ъв Ингланд " да усили водещите си лихвени проценти с 25 базисни пункта (0,25 процентни пункта) до ниво от 5,25 на 100, което би било най-високото от 15 години насам.

Пазарите ще наблюдават и дали английската централна банка ще насочи сигнал, че се готви да увеличи още лихвените проценти през идните месеци. 

Управителят на " Банк ъв Ингланд " Андрю Бейли и неговите сътрудници от Съвета на шефовете на финансовата институция показват, че би трябвало да лимитират равнищата на инфлацията в Обединеното кралство, която е най-високата измежду страните с развити стопански системи.

Инфлацията във Англия, която отразява динамичността на потребителските цени, се е намалила до 7,9 на 100 на годишна основа през юни, сочат публични данни, огласени през предишния месец от английската Служба за национална статистика (ONS).

 

Икономисти, интервюирани от Ройтерс, предвидиха, че годишната инфлация на потребителските цени ще се намали до 8,2 на 100 през юни, откакто през май беше регистрирано равнище от 8,7 на 100. 

Базисната инфлация, при която не се регистрират мощно променливите цени на храните, енергийните артикули, алкохола и тютюневите произведения, също е намаляла над упованията на анализатори и е достигнала 6,9 на 100 през юни. Тя обаче остава на ниво, което е покрай най-високото и равнище от 31 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР