Централната банка на Украйна се оплака от тормоз и натиск

...
Централната банка на Украйна се оплака от тормоз и натиск
Коментари Харесай

Централната банка на Украйна се оплака от тормоз от олигарха Игор Коломойски

Централната банка на Украйна се оплака от тормоз и напън от един от най-големите олигарси в страната - Игор Коломойски.

В свое изказване Националната банка на Украйна (НБУ) твърди, че Коломойски, който е някогашен притежател на най-голямата кредитна банка в страната - ПриватБанк, оказва напън върху институцията с желанието да основава безпорядък и да смени управлението ѝ.

Централната банка оповестява за продължаваща към този момент няколко седмици офанзива против нея под формата на поръчкови спекулации и клюки в медиите, платени манифестации пред институцията и даже опити за принудително навлизане в постройката ѝ.

" Ние сме на мнение, че този напън над Националната банка се упражнява от олигарха и някогашен притежател на ПриватБанк Игор Коломойски, който дължи на страната 5.5 милиарда $, изтеглени от ПриватБанк до национализацията ѝ ", се показва в днешно официално съобщение на централната банка.

Коломойски не е бил открит за коментар от Ройтерс. В предишното той твърдеше, че продажбата на акции от ПриватБанк на държавното управление при национализацията на кредитната институция през 2016 година е била противозаконна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР